Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf GTI TCR: Με άξονα τα motorsport

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Golf GTI TCR: Με άξονα τα motorsport

ΝΕΑ

VW Golf GTI TCR: Με άξονα τα motorsport

ΝΕΑ

Οι απανταχού λάτρεις του VW Golf GTI έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν την κορυφαία, προσθιοκίνητη έκδοση με κωδικό TCR, η οποία έχει τις ρίζες της στο αγωνιστικό ομώνυμο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

 

Βασικό χαρακτηριστικό του Golf GTI TCR είναι φυσικά ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος TSI κινητήρας του, που πλέον αποδίδει 290 PS, ενώ η μέγιστη ροπή των 38,7 kgm αποδίδεται σε ένα μεγάλο φάσμα στροφών (1.950-5.300 rpm). Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διπλού συμπλέκτη αυτόματου κιβωτίου DSG επτά σχέσεων, δεν λείπει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ ανάλογες του χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι και οι επιδόσεις (0-100 km/h σε 5,6 δευτ., τελική ταχύτητα 250 km/h). Πάντως οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν την επιλογή να αφαιρέσουν τον ηλεκτρονικό κόφτη, με αποτέλεσμα η τελική να φτάνει τα 260 km/h.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον πιο ισχυρό κινητήρα, το TCR διαθέτει ενισχυμένα φρένα με διάτρητους δίσκους και κόκκινες δαγκάνες, ενώ το παρόν δίνει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (DCC) και τα σκληρότερης απόσβεσης αμορτισέρ. Αισθητικά, η συγκριμένη έκδοση ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρη στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τον πίσω διαχύτη, το διακριτικό σπόιλερ οροφής, την ανοξείδωτη εξάτμιση και τις ζάντες «Belvedere» των 18 ιντσών ή κατ’ επιλογή 19 ιντσών. Στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται επίσης η μαύρου χρώματος οροφή και τα διακοσμητικά στο αμάξωμα.

Advertisement

Εντός της καμπίνας, ο οδηγός του GTI TCR έχει στη διάθεσή του ένα σπορ σχεδίασης τιμόνι, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Active Info Display), ενώ δεν λείπουν επίσης το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Composition Media και ο διζωνικός κλιματισμός.

Οι τιμές του νέου Golf GTI TCR έχουν ήδη ανακοινωθεί, τουλάχιστον στη γερμανική αγορά, και θα ξεκινούν από τα €38.950.

Advertisement