Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα special VW Golf GTI από τις Oettinger και Engstler Motorsport

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα special VW Golf GTI από τις Oettinger και Engstler Motorsport

ΝΕΑ

Ένα special VW Golf GTI από τις Oettinger και Engstler Motorsport

ΝΕΑ

Οι 360 ίπποι που αποδίδει ο δίλιτρος turbo κινητήρας του συγκεκριμένου VW Golf GTI είναι μόνο το κερασάκι σε μια ιδιαίτερα λαχταριστή τούρτα που αποτελεί προϊόν της γερμανικής Oettinger αλλά και της αγωνιστικής ομάδας Engstler Motorsport. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική βελτιωτική εταιρία σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα του Franz Engstler, είχαν έναν πραγματικό άσο στο μανίκι τους τον οποίο και παρουσίασαν για πρώτη φορά στην φημισμένη συνάντηση των φίλων του Golf GTI στο Wörthersee της Αυστρίας. Αν υπήρχε ένα επίσημα “φτιαγμένο” Golf σε αυτή τη συνάντηση που να έκλεψε την παράσταση, τότε μάλλον είναι αυτό που βλέπετε στις οθόνες σας.

vw-golf-gti-tcr-oettinger-640-3

Το Oettinger TCR Germany Street, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν δυσκολεύεται καθόλου στο να κάνει τα στόματα να ανοίξουν. Ολόκληρο το αμάξωμα έχει αυξήσει το πλάτος του περισσότερο από 80 χλστ. χάρη στις εντυπωσιακές προεκτάσεις των θόλων που φέρουν και αεραγωγούς στο πίσω μέρος τους. Οι πλατύτεροι θόλοι συνοδεύονται φυσικά και από ανάλογου πλάτους προφυλακτήρες αντίστοιχης σχεδίασης, με τον εμπρός να κλέβει την παράσταση. Η εικόνα συμπληρώνεται από τις εξίσου φαδριές ποδιές αλλά και την σταθερή αεροτομή στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας για ένα look με σαφείς αγωνιστικές επιρροές που, αν μη τι άλλο, είναι το λιγότερο ποθητό.

Advertisement
Advertisement

vw-golf-gti-tcr-oettinger-640-2

Οι αγωνιστικές επιρροές δεν είναι μόνο αισθητική φύσης με την Engstler Motorsport, που διαχειρίζεται το γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού TCR, να έχει βάλει το δικό της χεράκι στο στήσιμο του GTI. Οι ζάντες των 20 ιντσών φέρουν ελαστικά διαστάσεων 275/25, η ανάρτηση προέρχεται από την KW, ενώ οι αεριζόμενοι δίσκοι, με διάμετρο 380 χλστ. συνδυάζονται με ανάλογων προδιαγραφών 4πίστονες δαγκάνες που φέρουν το σήμα της Oettinger.

vw-golf-gti-tcr-oettinger-640

Advertisement

Πέρα απότην ισχύ που έχει ανέβει στους 360 ίππους, η ροπή φτάνει πλέον τα 48 κιλά και αυτά τα νούμερα είναι απλά… η αρχή: η Oettinger έχει διαθέσιμα και άλλα κιτ που μπορούν να ανεβάσουν την απόδοση ακόμη και στους 450 ίππους, για όσους το επιθυμούν.

vw-golf-gti-tcr-oettinger-640-4

Advertisement

Στο εσωτερικό οι αλλαγές ήταν σαφώς πιο λιτές αλλά ουσίας αφού τα στάνταρ καθίσματα έχουν αντικατασταθεί με άλλα bucket αγωνιστικού τύπου, σαφώς πιο ελαφριά από εκείνα που άλλαξαν και με σαφώς περισσότερη στήριξη.

Το όλο porject ολοκληρώθηκε σε μόλις τέσσερις μήνες από τους Reiner Friedmann (διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας!), Rolf Schepp (αρχισχεδιαστής) και Martin Garbrecht (εξέλιξη του αυτοκινήτου).

Την πρόταση της Oettinger μπορείτε να την παραγγείλετε ως κιτ ή σαν ολόκληρο αυτοκίνητο και θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο μήνα, ενώ το κιτ μπορεί να τοποθετηθεί και σε Golf GTI/Golf R από το 2013 και μετά.

Advertisement

Δείτε και ένα στατικό βίντεο με το Oettinger TCR Germany Street.