Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf GTI Mk8: Η επιστροφή του Βασιλιά

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Golf GTI Mk8: Η επιστροφή του Βασιλιά

ΝΕΑ

VW Golf GTI Mk8: Η επιστροφή του Βασιλιά

ΝΕΑ

Στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αναμένουμε τη νέα γενιά του VW Golf GTI, που αισίως μπαίνει στην 8η γενιά του.

Advertisement
Advertisement

 

Παρά το γεγονός ότι η Volkswagen επικεντρώνεται στον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της, αρχής γενομένης από το I.D.,εν τούτοις δεν ξεχνά τον οδηγό που παραμένει σταθερός στις αρχές του και που για αυτόν οι επιδόσεις και η οδηγική απόλαυση είναι δύο σημαντικά στοιχεία. Με βάση τα παραπάνω, είναι εύλογο στο να εξελίσσει την κορυφαία έκδοση του vέου Golf, το αγαπημένο μας GTI.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες ψηφιακές απεικονίσεις, το νέο Golf GTI δεν αναμένεται να έχει μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές, οι οποίες θα επικεντρώνονται στους μεγαλύτερους εμπρός αεραγωγούς και στα νέας μορφής εμπρός φωτιστικά σώματα. Επίσης, στο εσωτερικό ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, επανασχεδιασμένους διακόπτες και νέες επενδύσεις. Αν και για πολλούς η συνολική εικόνα δεν θα είναι πολύ διαφορετική από ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τόσο ο υπεύθυνος σχεδίασης της εταιρείας, Klaus Bischoff, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος Herbert Diess υποστηρίζουν ότι το νέο GTI θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό, συγκρινόμενο με τις βασικές εκδόσεις του Golf.

Η οικογένεια «GTI» θα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις, την βασική με τον γνωστό μας δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση 235 ίππους, χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο (προαιρετικό το DSG-7) και την GTI Cup με νέο αεροδυναμικό κιτ, μεγαλύτερους τροχούς, ενισχυμένα φρένα, 290 ίππους και τελική ταχύτητα 266 km/h.