Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο τρελό Toyota IQ

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο τρελό Toyota IQ

ΝΕΑ

Το πιο τρελό Toyota IQ

ΝΕΑ

Το ετοίμασε βελτιωτής στην Ιαπωνία για το Tokyo Auto Salon και είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι πιο ακραίο έχει υπάρξει με τη μορφή του μικρού iQ της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Με ένα κινητήρα από μοτοσικλέτα της Kawasaki στο πίσω μέρος και διάφορες επί μέρους επεμβάσεις, το Toyota iQ μετατρέπεται σε εφιάλτη για τα supercars.

Το Toyota IQ μετατράπηκε στην ουσία σε μια πρόταση που θα μπορούσε να θεωρείται το «μικρό αδερφάκι» του GR Yaris. Δημιουργήθηκε από μια Ιαπωνική βελτιωτική εταιρεία για να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Tokyo Auto Salon 2022. Τόσο στο εμπρός μέρος, όσο και στο πίσω, το iQ έχει στοιχεία από το GR Yaris σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή του, ενώ με έναν κινητήρα Kawasaki στο πίσω μέρος, θέλει να «ματσάρει» τις επιδόσεις του μικρού hot hatch της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους συμμετέχοντες μηχανικούς στο project, δημοσίευσε τις φωτογραφίες αυτές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι εικόνα του τερατώδους iQ, έχει γίνει viral. Εκτός των επεμβάσεων που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση του αυτοκινήτου, το Toyota iQ με τον κινητήρα Kawasaki, έχει και ένα σετ λευκών ζαντών που φιλοξενούν ελαστικά εμφανώς φαρδύτερα στον πίσω άξονα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα ζευγάρι bucket καθισμάτων, ένα τριάκτινο τιμόνι της Momo, ενώ αίσθηση προκαλεί και ο πίνακας οργάνων που αποτελείται από μια σύνθεση ενδείξεων από τα αντίστοιχα της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι πίσω, όπου έχουν αφαιρεθεί τα καθίσματα, αφήνοντας χώρο για τον κινητήρα που προέρχεται από ένα Kawasaki Ninja ZX-14R.

Advertisement

Ο τετρακύλινδρος, 16-βάλβιδος κινητήρας με χωρητικότητα 1.441 κ.εκ. αποδίδει 211 ίππους και 154 Nm ροπής στην εργοστασιακή του–χωρίς επεμβάσεις- μορφή. Περιμένουμε να δούμε τον Ιανουάριο το αυτοκίνητο σε κίνηση, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Tokyo Auto Salon 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota bZ4X: Hγετική είσοδος και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα
Το Σουηδικό σπίτι του Hyundai Ioniq 5
Το Toyota GR Yaris τώρα «καίει» και υδρογόνο

 

 

Advertisement