Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό στην Ευρώπη. Όντως τώρα;

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό στην Ευρώπη. Όντως τώρα;

ΝΕΑ

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό στην Ευρώπη. Όντως τώρα;

ΝΕΑ

Η λετονική εταιρεία Dartz αποκάλυψε ένα ξεχωριστό όχημα, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ονομάζεται Freze Froggy Beachstar.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια παραλλαγή του αυτοκινήτου πόλης Freze Nikrob, ωστόσο έχει “διώξει” τα πίσω καθίσματα και τη θέση τους πήραν ένα κλειστό τμήμα τύπου roadster και μια αεροτομή. Παράλληλα, σχεδιαστικά φέρει πολλές γωνίες και έχει επανασχεδιαστεί σε σχέση με το Nikrob. Ακόμα, έχει πολλά στοιχεία από το κινέζικης κατασκευής Hongguang Mini EV Cabrio με το Froggy θα προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων και με μέγιστη ταχύτητα τα 62 χλμ./ώρα.

Μπορεί η κινέζικη έκδοση να προσφέρει 170 χιλιόμετρα, αλλά υποψιαζόμαστε ότι στο Froggy μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ελεύθερος χώρος στο πίσω τμήμα για επιπλέον μπαταρίες για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η αυτονομία του μοντέλου.

Τιμολογιακά, η Dartz στοχεύει να είναι πολύ προσιτό και να αποτελεί την πιο φθηνή επιλογή ηλεκτρικού οχήματος σε όλη την Ευρώπη. Επομένως, δεν θα ξεπερνάει τις 13.000 ευρώ και αυτό γιατί μετά αγγίζει το κόστος του Dacia Spring.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη με ηλεκτρικό
Η Land Rover αλλάζει την φιλοσοφία του Discovery
Προχωρά η κατασκευή του Chaos – Δείτε το βίντεο!