Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το απόλυτο SUV για δικτάτορες είναι βαμμένο χρυσό!

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το απόλυτο SUV για δικτάτορες είναι βαμμένο χρυσό!

ΝΕΑ

Το απόλυτο SUV για δικτάτορες είναι βαμμένο χρυσό!

ΝΕΑ

Για όσους ανήκουν στο target group του συγκεκριμένου αυτοκινήτου θα πρέπει να ξέρουν ότι θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του αυτοκινήτου που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι θα λέγαμε στην κυριολεξία κινηματογραφική.

Πριν δέκα χρόνια, ο γνωστός ηθοποιός Σάσα Μπαρόν είχε κάνει μία κωμωδία με τον τίτλο “Ο Δικτάτορας”, στην οποία παρίστανε τον δικτάτορα μιας φανταστικής χώρας της Wadiya, και οδηγούσε ένα πολύ εντυπωσιακό SUV το οποίο είχε κατασκευαστεί από την εταιρία Dartz.

H εταιρία αυτή γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την προβολή της ταινίας και παρουσιάζει μία ειδική έκδοση εκείνου του πρώτου μοντέλου. Το ονομάζει “Prombron the Dictator Aladeen Edition MMXXII” και σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 10 από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Η νέα εκδοχή έχει κάποιες διαφορές από το ορίτζιναλ. Εκείνο ήταν βασισμένο πάνω στα μηχανικά μέρη ενός Hummer H2 ενώ το σύγχρονο έχει ως βάση την Mercedes-Maybach GLS.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4λιτρος V8, που αποδίδει 800 άλογα και 1.000 Nm ροπή. Παρά το μεγάλο βάρος του, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα.

Advertisement

Εδώ πάντως σταματά κάθε σχέση με την Mercedes, καθώς η Dartz το εφοδιάζει με ένα θωρακισμένο αμάξωμα και μία άκρως εντυπωσιακή βαφή σε χρυσό. Στο εσωτερικό η εταιρία φαίνεται να έχει οικολογικές ανησυχίες και δεν χρησιμοποιεί δέρματα αλλά συνθετικά υλικά.

Advertisement

Όσο για την τιμή του η Dartz χρεώνει περί το 1 εκατ. δολάρια για όποιον θέλει να το αγοράσει. Χρήματα που προφανώς δεν αποτελούν πρόβλημα για όσους έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να το αγοράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με αυτό το αυτοκίνητο παίρνεις δώρο αλεξίσφαιρο γιλέκο!
Έτσι δοκιμάζεται το αλεξίσφαιρο Leon (vid)
Θωρακισμένο Toyota καταστρέφει μέχρι και… drones! (+video)