Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Opel Rocks e-xtreme… πουλά τσαμπουκά!

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Opel Rocks e-xtreme… πουλά τσαμπουκά!

ΝΕΑ

Το Opel Rocks e-xtreme… πουλά τσαμπουκά!

ΝΕΑ

Φοιτητής προτείνει στην Opel να… εξαγριώσει το μέχρι πρότινος άκακο Rocks-e – Πώς θα σας φαινόταν;

Advertisement
Advertisement

Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς για τις μετακινήσεις του εντός της αστικής ζούγκλας από ένα λιλιπούτειο όχημα με μήκος μόλις 2,4 μ. και κύκλο στροφής 7,2 μ.; Αυτή η ασυναγώνιστη ευελιξία αποτελεί το κορυφαίο ατού του Opel Rocks-e, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μικροσκοπικού μοντέλου που αποτελεί το «αδελφάκι» του Citroen Ami.

Όσοι, ωστόσο, προτάσσουν τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση, ίσως απογοητευτούν από τους ασθενικούς 8 ίππους που αποδίδει ο κινητήρας του. Σε αυτή την περίπτωση, λύση στο πρόβλημα θα έδινε μια «καυτή» εκδοχή με περισσότερη ισχύ και πιο σπορ στήσιμο.

Advertisement
Advertisement

Επειδή, όμως, η Opel δεν μοιάζει διατεθειμένη να προχωρήσει στην… εξαγρίωση του αυτοκινήτου, ανέλαβε δράση ο Lukas Wenzhofer, ένας φοιτητής Καλών Τεχνών από τη Γερμανία.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Lukas καταθέτει μια ριζοσπαστική ψηφιακή πρόταση, υπό την ονομασία Opel Rocks e-xtreme. Τα φαρδύτερα μετατρόχια, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα off-road ελαστικά και οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια πιο πληθωρική παρουσία.

Κερασάκι στην τούρτα η πελώρια πίσω πτέρυγα, η διχρωμία στο αμάξωμα και οι ακροβολισμένοι στην οροφή προβολείς –  στοιχεία που γνωστοποιούν τις… τσαμπουκαλεμένες του διαθέσεις.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το «απλό» Opel Rocks-e ζυγίζει 425 κιλά και ενσωματώνει μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh που εξασφαλίζει 75 χλμ. αυτονομίας (βάσει WLTP) και φορτίζει σε 3,5 ώρες.

Η εμπορική διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει το φθινόπωρο από τη Γερμανία με τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο… παιχνίδι είναι το Citroen Ami; Το οδηγούμε στους δρόμους της Αθήνας (+video)
30 Χρόνια Opel Astra: Το κόμπακτ και όμορφο best seller
Απίστευτο: Citroen Ami και σε επαγγελματικό!