Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Citroen Ami και σε επαγγελματικό!

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Citroen Ami και σε επαγγελματικό!

ΝΕΑ

Απίστευτο: Citroen Ami και σε επαγγελματικό!

ΝΕΑ

Μπορεί να είναι μόλις 2,41 m, το λιλιπούτειο, όμως, Ami θα προσφέρεται και σε επαγγελματική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της είδησης πως δύο λιλιπούτεια ηλεκτρικά Citroen Ami βρίσκονται στην Ελλάδα, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πως λανσάρει και μια επαγγελματική εκδοχή του μοντέλου. Πρόκειται για μια είδηση που σκάει σαν κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι τα LCV οχήματα διακρίνονται για την αφθονία χώρων τους. Πώς, λοιπόν, το συμπαθητικό Ami των 2,41 μέτρων, μπορεί να τα «βάλει» με τις ηγέτιδες δυνάμεις του είδους;

Την απάντηση δίνει η ίδια η Citroen, αναφέροντας πως το μοντέλο – υπό την ονομασία My Ami Cargo – δεν προορίζεται για «σκληρή» επαγγελματική χρήση και μεταφορές μεγάλων φορτίων, αλλά για την κάλυψη μικρών αποστάσεων εντός της πόλης και μεταφορά ελαφριών αντικειμένων (π.χ. έγγραφα και εργαλεία) ή για υπηρεσίες delivery. Επίσης, παρά το μικρό του μπόι –  σε ορισμένες περιπτώσεις – ενδέχεται να αποδειχθεί πιο χρήσιμο συγκριτικά με τα πιο μεγαλόσωμα μοντέλα, χάρη στην ευελιξία του εντός της αστικής ζούγκλας και την ελεύθερη πρόσβασή του σε κυκλοφοριακές ζώνες χαμηλών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Για τη μετατροπή του Ami σε… όχημα επαγγελματικής χρήσης, η Citroen αντικατέστησε το κάθισμα του συνοδηγού με ένα ευέλικτο και πλήρως ασφαλισμένο χώρο αποσκευών των 260 λίτρων, που είναι ιδανικός για την αποθήκευση μικροαντικειμένων και παρέχει ύψιστη προστασία στο εκάστοτε φορτίο χάρη στην εκτενή χρήση πολυπροπυλενίου. Επιπλέον αποθηκευτικός χώρος υπάρχει στο πίσω μέρος όπου εδρεύει ένα κουτί αποθήκευσης για τη φύλαξη smartphones ή γυαλιών. Σημειώνεται πως η συνολική χωρητικότητα του My Ami Cargo ξεπερνά τα 400 lt!

Υπενθυμίζεται πως το Ami έχει μήκος 2.41 m, ύψος 1,52 m και πλάτος 1.39 m, διαστάσεις που του χαρίζουν απρόσκοπτη κίνηση σε οποιοδήποτε στενό.

Advertisement

Όπως και το συμβατικό Ami, έτσι και η LCV εκδοχή του, ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων που του χαρίζει τελική των 45 km/h. Το μικρό μοτέρ τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh που του προσφέρει έως και 80 km αυτονομίας και φορτίζει σε απλή πρίζα σε μόλις 3 ώρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C4 C-Cross: Οι εκδόσεις του χωρίς τέλη
Νέο Citroen C5: Το πρώτο teaser (+video)
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)