Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα μπορούν οι ιδιώτες στην Ελλάδα να αγοράσουν το Citroen Ami;

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα μπορούν οι ιδιώτες στην Ελλάδα να αγοράσουν το Citroen Ami;

ΝΕΑ

Πότε θα μπορούν οι ιδιώτες στην Ελλάδα να αγοράσουν το Citroen Ami;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsauto, αρχικά θα παραλάβουν οχήματα οι εταιρείες και αργότερα, τους επόμενους μήνες, όσοι ιδιώτες το παραγγείλουν.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκίνηση αλλάζει, το ίδιο και οι… κινητήρες, όπως κι ο τρόπος που αγοράζουμε ή χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα. Τα τελευταία χρόνια η αγορά αυτοκινήτου γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και την τσέπη μας και όχι τόσο για να κάνουμε… εντύπωση όπως γινόταν πριν από μερικά χρόνια.

Παρακολουθώντας την αγορά, την τάση αλλά και τις κινήσεις των εργοστασίων διαπιστώνουμε πως τα ηλεκτρικά οχήματα εισβάλλουν όλο και πιο πολύ στην αγορά και ιδιαίτερα σε κοινό που αναζητά οχήματα που κινούνται εντός πόλης.

Μία νέα τάση που θα δούμε σύντομα αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα που θα είναι ιδιαίτερα μικρά, με μικρή αυτονομία, χαμηλή τελική ταχύτητα, προσιτά, trendy και στην άδεια τους θα αναγράφεται η λέξη… μοτοποδήλατο ενώ θα μπορούν να τα οδηγούν ακόμα και όσοι είναι 16 ετών.

Advertisement
Advertisement

Mobility 2021: Όλα είναι ρεύμα – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Advertisement

 

Πρώτα οι εταιρείες

Advertisement

Το Citroen Ami το οποίο έχετε δει και διαβάσει στο Newsauto, είναι ένα από αυτά τα μοντέλα που μπορεί κάποιοι να τα βλέπουν και να… ξινίζουν αλλά ήδη η λίστα αναμονής και ζήτησης είναι πολύ μεγάλη. Το γαλλικό μικρό που κυκλοφορεί σε λίγες χώρες, έχει έρθει και στην Ελλάδα και εμφανίστηκε στην πρόσφατη έκθεση EcoFest 2021, σε παρουσίαση της ΔΕΗ (η οποία ανακοίνωσε πως μπαίνει δυναμικά στο κομμάτι ηλεκτροκίνηση) κ.ά.

Το όχημα μπορεί να το είδαμε σε εκδηλώσεις, όμως η απορία του κόσμου είναι πότε θα υπάρχει στις αντιπροσωπείες αλλά και πότε θα μπορεί να το κάνει δικό του. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εισαγωγική εταιρεία αλλά οι πληροφορίες μας δίνουν απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ήδη επί ελληνικού εδάφους βρίσκονται περίπου 40-50 Citroen Ami που «περιμένουν» υπομονετικά τους νέους ιδιοκτήτες.

Όταν θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις τα πρώτα αυτοκίνητα θα πάνε σε μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν ένα τέτοιο όχημα, όπως είναι για παράδειγμα η ΔΕΗ που θέλει να στείλει και το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης με δυναμικό τρόπο.

Advertisement

Πόσο… παιχνίδι είναι το Citroen Ami; Το οδηγούμε στους δρόμους της Αθήνας (+video)

Από 1 ιανουαρίου 2022

Από εκεί και πέρα οι ιδιώτες, θα μπορούν να κάνουν δικό τους το νέο Citroen Ami, αργότερα και συγκεκριμένα από τις αρχές του 2022. Η εισαγωγική εταιρεία βρίσκεται σε στάση αναμονής καθώς περιμένει να αποκτήσει ικανό αριθμό οχημάτων για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση και να αλλάξει ακόμα και τον τρόπο μετακίνησης σε πολλά αστικά κέντρα αλλά και στην νησιωτική Ελλάδα.

Τα νέα της πιάτσας, 301…

Να σημειώσουμε πως το Citroen Ami που μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες κινείται με ηλεκτροκινητήρα και καταναλώνει κάτω από 1 ευρώ ρεύματος στα 100 χιλιόμετρα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 75 χλμ/ώρα, η ανώτατη τελική ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα ενώ η φόρτιση από μία απλή πρίζα ολοκληρώνεται σε τρεις ώρες.

Η αρχική τιμή στην Ελλάδα υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 9.000 ευρώ όμως προς το παρόν ο τιμοκατάλογος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός και θα εξαρτηθεί από τις επιδοτήσεις που θα υπάρξουν.

Δείτε το video με το Citroen Ami στους ελληνικούς δρόμους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Online ακινησία: Πρόστιμο 10.000 ευρώ αν «ξεχάσετε» τις πινακίδες στο όχημα!
«Καμπάνα» μόλις 20.000 ευρώ για γυρισμένα χιλιόμετρα σε 200 αυτοκίνητα!
Δ. Πάτσιος (ΣΕΑΑ) στο Newsauto: Οι χρόνοι παράδοσης καινούριων ΙΧ δεν θα μειωθούν