Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VW Golf τώρα και με φυσικό αέριο

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο VW Golf τώρα και με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Το νέο VW Golf τώρα και με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Το νέο Golf είναι διαθέσιμο με βενζινοκινητήρα διπλού καυσίμου και υπόσχεται 400 χιλιόμετρα μόνο με τη χρήση φυσικού αερίου.

Advertisement
Advertisement

Η VW προσφέρει το ολοκαίνουργιο Golf και σε έκδοση TGI. Εφοδιάζεται με τον γνώριμο 1.5 turbo κινητήρα των 130 ίππων, ωστόσο μπορεί να καταναλώνει τόσο CNG όσο και βενζίνη.

Το ρεζερβουάρ του φυσικού αερίου φτάνει τα 115 λίτρα ή αλλιώς 17,3 kg, επιτρέποντας στο μικρομεσαίο μοντέλο να ταξιδέψει έως και 400 χιλιόμετρα -βάσει μετρήσεων WLTP- μόνο με CNG. Φυσικά, το μηχανικό σύστημα συνοδεύεται και με ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων, που λειτουργεί κυρίως ως το καύσιμο “ανάγκης” μέχρι να ανεφοδιαστεί ξανά με φυσικό αέριο.

Tο φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική λύση στη μετακίνηση αυτή τη στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, το VW Golf TGI καταναλώνει σε μια μικτή διαδρομή 4,1kg φυσικό αέριο σε κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 είναι στα 111 g/km. Χάρη στο CNG, το Golf εκπέμπει 25% χαμηλότερες βλαβερές -για την ατμόσφαιρα και τον άνθρωπο- ουσίες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη έκδοση του μοντέλου (βενζίνης ή diesel).

Εκτός από το hatchback, η έκδοση TGI αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και σε station wagon αμάξωμα (Variant).

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Με 300 ίππους το νέο VW Golf GTI Clubsport

Advertisement

newsautoEXECUTIVE: Νέο VW Golf

Πόσο κοστίζει το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο VW Golf;