Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο VW Golf;

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο VW Golf;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο VW Golf;

ΑΓΟΡΑ

Η γερμανική μάρκα διευρύνει την γκάμα κινητήρων με την ενσωμάτωση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ομολογουμένως το Volkswagen Golf συνιστά ένα εκ των πιο αναγνωρισμένων μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο, και στην 8η γενιά του καταφτάνει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

Μετά το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά, η Volkswagen προσθέτει έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο στο αγοραστικό κοινό, διευρύνοντας την γκάμα επιλογών.

Ειδικότερα, συστήνει τους ενδιαφερόμενους με το πιο οικονομικό – σε κατανάλωση – βενζινοκίνητο Volkswagen Golf. Ειδικότερα, αυτή αντιστοιχεί σε 4,3 λίτρα/100 χλμ., βάσει NEDC και 5,2 λίτρα/100 χλμ., βάσει WLTP.

Advertisement
Advertisement

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην αξιοποίηση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild hybrid), η οποία υποστηρίζει τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα (TSI) των 115 ίππων. Οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης επιτυγχάνονται χάρη στην ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση του οχήματος, αλλά και ελέω του αυτόματου κιβωτίου DSG – προσφέρεται ως στάνταρ.

Αναφορικά με τις εκπομπές, αυτές αντιστοιχούν σε 98 gr/km και 119 gr/km στους κύκλους δοκιμών NEDC και WLTP αντίστοιχα, με τους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν 88 ευρώ ως τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

Σημειώνεται πως εν αναμονή των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Golf, που θα συνιστούν τους «πρωταθλητές» υπό όρους κατανάλωσης, ο τίτλος του «πιο οικονομικού Golf» ανήκει στην ντίζελ έκδοση Gοlf 2.0 TDI SCR 150PS LIFE DSG (3,7 λίτρα/100 km – NEDC).

Advertisement

Το νέο VW Golf φέρει προηγμένη ψηφιακή αρχιτεκτονική, με ποικίλες λειτουργίες συνδεσιμότητας και υποβοήθησης που του επιτρέπουν να «κοιτάει» προς ανώτατα στρώματα πωλήσεων.

Στο εσωτερικό φιλοξενείται το Innovision Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10’’, ενώ επιπλέον διευκόλυνση παρέχει το Head-up Display, όπου το παρμπρίζ μετατρέπεται σε επιφάνεια προβολής.

Στα προσόντα του συμπεριλαμβάνονται οι προβολείς IQ.Light -LED Matrix οι οποίοι προσαρμόζουν την ένταση και το εύρος φωτισμού των τμημάτων LED στις διάφορες καταστάσεις κυκλοφορίας, τα συστήματα Front Assist με City Emercency Brake, Multi-Collision Brake, Ανίχνευση κόπωσης και Emergency Call.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Πρεμιέρα για τα VW Golf Variant και Alltrack

Δοκιμή: VW Golf 1.5 TSI 130 PS ACT

Στον “αέρα” ο διαμορφωτής για το Golf GTI