Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 300 ίππους το νέο VW Golf GTI Clubsport

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 300 ίππους το νέο VW Golf GTI Clubsport

ΝΕΑ

Με 300 ίππους το νέο VW Golf GTI Clubsport

ΝΕΑ

Η γκάμα του νέου VW Golf εμπλουτίζεται με την έκδοση GTI Clubsport, η οποία αποτελεί και την κορυφαία από πλευράς ιπποδύναμης.

Advertisement
Advertisement

Η ονομασία «GTI Clubsport» μας έγινε γνωστή το 2016, αποτελώντας την πιο σκληροπυρηνική έκδοση του VW Golf έβδομης γενιάς, ένα μοντέλο που είχε και εορταστικό χαρακτήρα, τιμώντας τα 40 χρόνια παρουσίας των GTI στην αγορά.

Πλέον η συγκεκριμένη έκδοση λανσάρεται και στην 8η γενιά του γερμανικού μπεστ-σέλερ και ουσιαστικά  πρόκειται για μια έκδοση του γνωστού μας GTI με περισσότερη ισχύ, πιο σπορ στήσιμο και αεροδυναμικές βελτιώσεις. Και όλα τα παραπάνω χωρίς τον ειδικό χαρακτήρα του διθέσιου Clubsport S περιορισμένης παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Κοιτώντας το εξωτερικά, το GTI Clubsport ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό bodykit, το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, διπλή πίσω αεροτομή τοποθετημένη στο τελείωμα της οροφής και διπλές οβάλ απολήξεις. Μάλιστα, αργότερα θα υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης και σπορ εξατμίσεων της Akrapovič. Το όλο καλαίσθητο πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες 18 ιντσών (προαιρετικά τοποθετούνται τροχοί 19 ιντσών).

Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το VW Golf GTI βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου υπάρχει μία βελτιωμένη έκδοση του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα EA888, ο οποίος πλέον αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων DSG7. Ανάλογες της κατασκευής είναι και οι επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να είναι κάτω από τα 6,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Αναβαθμίσεις έχει δεχθεί και η ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ προσφέρεται και ένα εξελιγμένο εμπρός ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Χάρη στο νέο σύστημα ελέγχου Vehicle Dynamics Manager, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μία νέα λειτουργία, την «Special», η οποία σετάρει την απόσβεση των αμορτισέρ, την απόκριση στο γκάζι και το ESP, ειδικά για οδήγηση σε πίστα. Να αναφέρουμε περί αυτού, ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο Golf GTI Clubsport σημείωσε ταχύτερο κατά 13 δευτερόλεπτα χρόνο, συγκριτικά με το «απλό» GTI, στην απαιτητική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το επίσημο λανσάρισμα του Golf GTI Clubsport αναμένεται στα τέλη του 2020.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αυτοί είναι οι νέοι θωρακισμένοι «φύλακες» του Ελληνικού Στρατού!

Τελειώνουν και τα αυτοκίνητα με… Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης!

Υπουργείο: Ασυντήρητο το online-σύστημα για 4,5 χρόνια!