Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX90 θα δίνει ρεύμα και στο σπίτι

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Volvo EX90 θα δίνει ρεύμα και στο σπίτι

ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX90 θα δίνει ρεύμα και στο σπίτι

ΝΕΑ

Τόσο οι φίλοι της Volvo όσο και ο παγκόσμιος αυτοκινητικός Τύπος αναμένουν την επίσημη παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου EX90. Σταδιακά, γίνονται γνωστές κάποιες από τις ιδιότητες που θα έχει το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Volvo πρόκειται να παρουσιάσει το EX90, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το XC90, στις 9 Νοεμβρίου. Ωστόσο, τα στελέχη τής σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θέλουν να θεωρείται το πρώτο ως ο συνεχιστής του δεύτερου.

Αυτό που επιθυμούν είναι να αντιμετωπιστεί το EX90 ως ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο στην γκάμα της, δηλαδή ως να σημαίνει ότι μπαίνει ένα τέλος στην ιστορία τού XC90. Έτσι, έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να μην υπάρχει συσχετισμός μεταξύ τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το αμιγώς ηλεκτρικό καινούργιο μοντέλο της Volvo θα έχει τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, δηλαδή τόσο αυτή που είναι γνωστή ως «V2L» («Vehicle-to-Load») όσο και την «V2G» («Vehicle-to-Grid»).

Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που θα υπάρχει στις μπαταρίες του EX90 θα μπορεί να διοχετευθεί είτε για να τροφοδοτήσει άλλες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμα και να φορτίσει τις μπαταρίες ενός άλλου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος («V2L»), είτε να μεταφέρει την ενέργεια στο τοπικό δίκτυο για τη χρήση της για τις οικιακές ανάγκες σε ρεύμα.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Volvo, το EX90 «θα μπορεί να τροφοδοτήσει τις μαγειρικές συσκευές σας και να καλύψει τις ανάγκες σας για ένα κάμπινγκ το Σαββατοκύριακο ή να συμβάλλει στη μείωση του ποσού του λογαριασμού ρεύματος στο σπίτι, ιδίως τώρα που αυξάνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας».

Advertisement

Επίσης, η σουηδική εταιρεία φροντίζει να καθησυχάσει όσους πιστεύουν ότι αυτή η δυνατότητα του EX90 θα μειώσει τη διάρκεια ζωής των μπαταριών του εξαιτίας των πιο συχνών κύκλων φόρτισής τους. Όπως αναφέρει σχετικά «η φόρτιση και η αποφόρτιση των μπαταριών θα γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο, περιορίζοντας τον κίνδυνο να χάσουν συντομότερα την ικανότητά τους αποθήκευσης ενέργειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX90
Volvo: Το νέο EX90 θα έχει το πιο εξελιγμένο εσωτερικό ραντάρ στον κόσμο
Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge

Advertisement