Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

Το νέο Volvo EX90 θα σας… καταλαβαίνει (+video)

  • newsautoteam

Ρωτήστε οποιονδήποτε άνθρωπο στον δρόμο τι του έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεται τη Volvo Cars και πολλοί θα απαντήσουν: Ασφάλεια.

Η ασφάλεια είναι αυτό για το οποίο η Volvo είναι περήφανη και έγινε γνώρισμά της.

Για την Σουηδική εταιρία, η ασφάλεια δεν είναι μία άσκηση marketing ή ακόμη ένα εμπόδιο σχετικό με κανονισμούς που πρέπει να υπερβεί. Όπως το θέτει ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Jim Rowan, σε μία νέα ομιλία του τόνισε πως για σχεδόν 100 χρόνια η Volvo ως ηγέτης στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, θέτει  νέα πρότυπα και επινοώντας νέες τεχνολογίες που έχουν σώσει πολλές ζωές.

Στο Volvo EX90, την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV μας που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, αυτή η κληρονομιά συνεχίζεται. Η ασφάλεια που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του EX90 θα είναι αυξημένη σε σχέση με κάθε προηγούμενο αυτοκίνητο Volvo.

Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε μέχρι τα αυτοκίνητα να μην εμπλέκονται πλέον σε σύγκρουση, μέχρι να απαλλαγούμε 100% από τον άνθρακα ως εταιρεία. Όλα αυτά, για να πρ.οστατέψουμε περισσότερες ζωές, όπως προβλέπεται από τον σκοπό μας. Το EX90 είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τη Volvo Cars, που οδηγεί προς το μέλλον την κληρονομιά μας στην ασφάλεια, την ποιότητα και την καινοτομία” δήλωσε ο Jim Rowan.

Κατανοώντας την ανθρώπινη εμπειρία

Τι μπορείτε λοιπόν να περιμένετε από το νέο Volvo EX90; Είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί τόσο εσάς όσο και τον χώρο που το περιβάλλει, ώστε να… βοηθά να παραμείνετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επιπλέον, μπορεί να γίνεται πιο “έξυπνο” και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από τα νέα δεδομένα και δέχεται αναβαθμίσεις.

Η τελευταία τεχνολογία ασφαλείας που έχει αναπτύξει η Volvo βασίζεται στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως προκύπτει από δεκαετίες έρευνας στην ασφάλεια, δικής μας και άλλων. Καθένας από μας είναι πιθανό να βιώσει ή να επηρεαστεί από τουλάχιστον μία σύγκρουση με αυτοκίνητο στη διάρκεια της ζωής του.

Δεν πρόκειται για κριτική: γνωρίζουμε ότι τον περισσότερο χρόνο είστε εξαιρετικοί οδηγοί, σε εγρήγορση και έτοιμοι να δράσετε όταν χρειάζεται. Όμως όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό σημαίνει ότι βιώνουμε συναισθήματα.

Γνωρίζουμε ότι η απόσπαση προσοχής και η κούραση είναι δεδομένα της ζωής, και ταξιδεύουν μαζί μας. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην είστε πάντοτε στα καλύτερά σας για τον οποιονδήποτε λόγο. Και στην κίνηση, το να συμβεί κάτι αδιανόητο είναι θέμα μόλις λίγων δευτερολέπτων.

Το Volvo EX90 έρχεται με μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στους αισθητήρες, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταλαβαίνει αυτό που νιώθετε και τον κόσμο γύρω σας.

Ακούραστοι αισθητήρες

Αρχίζουμε με το εξωτερικό. Προηγμένοι αισθητήρες, όπως κάμερες, ραντάρ και LiDAR, που υποστηρίζονται από πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, συνεργάζονται και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο.

Οι αισθητήρες δεν… κουράζονται ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται και να αντιδρούν όταν εσείς καθυστερείτε έστω και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Το LiDAR μας αισθάνεται τον δρόμο μπροστά σας, ημέρα ή νύχτα, και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα εκατοντάδες μέτρα μακριά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή.

Καθώς τα αυτοκίνητά μας βγαίνουν στους δρόμους και μαθαίνουμε από τα δεδομένα που παράγουν, η έρευνά μας υποδεικνύει ότι το λογισμικό και οι αισθητήρες μας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση έως και 20% των ατυχημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Με τον ίδιο τρόπο, η Volvo εκτιμά  ότι μπορεί  να βελτιώσει συνολικά την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει εκατομμύρια ατυχήματα λιγότερα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ασφάλεια και για την ανθρωπότητα.

Ένας άγρυπνος φύλακας

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας μας επίσης προσέχει για εσάς. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, τροφοδοτούμενοι από τους αλγορίθμους εξελιγμένους από τη Volvo, μπορούν να αναγνωρίζουν και να μετρούν το επίπεδο συγκέντρωσης του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο EX90 να βλέπει πότε είστε αφηρημένος, κουρασμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από όσο ήταν δυνατόν σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.

Θα σας προειδοποιεί, αρχικά μέσω απαλής δόνησης και στη συνέχεια πιο επίμονα εφόσον χρειάζεται. Σε περίπτωση που συμβεί το αδιανόητο, και αποκοιμηθείτε ή αρρωστήσετε ενώ οδηγείτε, το EX90 είναι σχεδιασμένο να σταματά με ασφάλεια και να καλεί σε βοήθεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, πριν από την επίσημη παρουσίαση στις 9 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Volvo C40 Recharge Twin
Ταξιδεύοντας με το Volvo XC90 Recharge (+video)
Δείτε πως η Volvo κάνει ένα XC60… μουσικό όργανο! (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto