Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί το Volvo EX90; (+video)

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα παρουσιαστεί το Volvo EX90; (+video)

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί το Volvo EX90; (+video)

ΝΕΑ

Η Volvo, έχει αρχίσει να υλοποιεί εντονότερα το σχέδιό της για τη μετατροπή της σε μια εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και το νέο EX90 είναι καθ’ οδόν.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Volvo έχει αρχίσει να εμφανίζεται συχνότερα στην επικαιρότητα είναι λόγω της επικείμενης παρουσίασης του καινούργιου ΕX90 το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία. Συγκεκριμένα. ο κ. Jim Rowan, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό, αναφέρει και κάποια στοιχεία τεχνολογίας που θα διαθέτει όπως τα συστήματα με τις κάμερες, τους αισθητήρες laser και Lidar που θα υπάρχουν στο αμάξωμα για την προειδοποίηση και υποβοήθηση του οδηγού. Όπως ανέφερε ο κ. Rowan: «Όλα τα EX90 θα διαθέτουν μια αόρατη ασπίδα ασφαλείας, έναν μοναδικό συνδυασμό της πιο προηγμένης τεχνολογίας. Αυτή δημιουργήθηκε έπειτα από την κατανόηση των δεδομένων στο εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο κινείται το όχημα, όπως και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός».

Το EX90 θα έχει σύστημα Lidar με 16 αισθητήρες υπερήχων, θα υπάρχουν οκτώ κάμερες και πέντε ραντάρ. Μέσω αυτών, ο οδηγός θα μπορεί να αντιλαμβάνεται έγκαιρα ένα αντικείμενο σε απόσταση 120 μέτρων εμπρός από το όχημα και έναν πεζό σε απόσταση 250 μέτρων, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο θα κινείται με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ως τώρα η Volvo, το EX90 θα διαθέτει σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Χάρη σε αυτό, το όχημα θα δύναται να «μαθαίνει» και να γίνεται πιο «έξυπνο» με την πάροδο του χρόνoυ, λαμβάνοντας δεδομένα από τον τρόπο οδήγησης, από το περιβάλλον στο οποίο κινείται συνήθως ο οδηγός του, αλλά και από τις αναβαθμίσεις που θα υπάρχουν κατά καιρούς για τα συστήματά του. Δηλαδή, είναι σαν να μελετά (το EX90) την ανθρώπινη συμπεριφορά και να προσαρμόζεται αντίστοιχα σε αυτή.

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε τις εικόνες που εμπεριέχονται στην αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας για το νέο μοντέλο την οποία κατέθεσε η Volvo και αφορούν τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Volvo C40 Recharge Twin
Ταξιδεύοντας με το Volvo XC90 Recharge (+video)
Δείτε πως η Volvo κάνει ένα XC60… μουσικό όργανο! (+video)