Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Toyota bΖ3 πετά το γάντι στο Tesla Model 3

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Toyota bΖ3 πετά το γάντι στο Tesla Model 3

ΝΕΑ

To Toyota bΖ3 πετά το γάντι στο Tesla Model 3

ΝΕΑ

H Toyota έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan μοντέλο της το οποίο προορίζεται για την κινεζική αγορά. Θα καταφέρει το bZ3, όπως ονομάζεται, να υπερκεράσει την Tesla;

Advertisement
Advertisement

Μετά το bZ4X, η Toyota παρουσίασε τo δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της το οποίο έχει την ονομασία bZ3. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το νέο τετράθυρο όχημα βασίζεται (προφανώς) στην πλατφόρμα «e-TNGA» και οι διαστάσεις του είναι: 4.725 χλστμ. μήκος, 1.835 χλστμ. πλάτος και 1.475 χλστμ. ύψος.

Αυτό σημαίνει ότι είναι παραπλήσιες με αυτές του Tesla Model 3 (σημ.: 4.694 χλστμ. μήκος, 1.849 χλστμ. πλάτος και 1.443 χλστμ. ύψος) και είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν το νέο ιαπωνικό μοντέλο ως άμεσο ανταγωνιστή του. Όπως έγινε γνωστό, το bZ3 προορίζεται για την κινεζική αγορά, κάτι που ενισχύει αυτή την άποψη, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχει καλή εμπορική πορεία στην ασιατική χώρα.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το bZ3 είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας περίπου 100 ατόμων από τρεις εταιρείες: της Toyota και των κινεζικών BYD και First Automobile Works (FAW). Σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική εταιρεία διευκρινίζει: «Το bZ3 είναι γέννημα της συνεργασίας τριών εταιρειών αναφορικά με την εξέλιξη, την κατασκευή και την τεχνολογία των μπαταριών του. Ο συνδυασμός των ισχυρών στοιχείων καθεμιάς από αυτές έχει ως αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου εφαρμογή νέων αξιών και εμπειριών για τους πελάτες».

Το αμάξωμα του Toyota bZ3 είναι προσεγμένο αεροδυναμικά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσας να είναι 0,218, σύμφωνα με την εταιρεία (συγκριτικά, ο αντίστοιχος συντελεστής Cd για το Model 3 ανακοινώνεται στο 0,23). Για να επιτευχθεί αυτό, το πάτωμά του είναι επίπεδο, η ροή τού αέρα κατευθύνεται με συγκεκριμένο τρόπο, οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα, οι τροχοί είναι σχεδιασμένοι προσεκτικά για να συμβάλλουν σε αυτό και το ίδιο ισχύει και για τον πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement

Το εσωτερικό του ακολουθεί τη φιλοσοφία που ονομάζεται «family lounge», δηλαδή δίνει βάση στην άνεση των επιβατών και στη λιτή και σύγχρονη διαμόρφωσή του. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη κάθετα τοποθετημένη έγχρωμη οθόνη αφής μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιεί την πλειονότητα των επιμέρους λειτουργειών, είτε απτικά είτε μέσω φωνητικών εντολών.

Advertisement

Το νέο μοντέλο έχει μπαταρίες λιθίου φωσφορικού σιδήρου («LFP») κατασκευασμένες από την BYD. Η Toyota δεν ανακοίνωσε προς το παρόν τεχνικά στοιχεία για το bZ3 ούτε για την αυτονομία του. Αναφορικά με την τελευταία, υπολογίζεται η μέγιστη θεωρητική θα φτάνει τα 600 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Δεν μπορείς να αγοράσεις μία GR Corolla αν δεν είσαι καλός οδηγός!
Οδηγούμε τη νέα Toyota Corolla Cross στην Ισπανία
Toyota Dream Car Contest: Ελληνικός διαγωνισμός για παιδιά

Advertisement