Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της smart θα μοιάζει με Mercedes

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο μοντέλο της smart θα μοιάζει με Mercedes

ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της smart θα μοιάζει με Mercedes

ΝΕΑ

Μετά τα #1 και #3, η smart εξελίσσει το καινούργιο μοντέλο της το οποίο θα προστεθεί στην ολιγάριθμη (προς το παρόν) γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Ποιο θα είναι αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι άνθρωποι της smart προετοιμάζουν ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «SEA» («Sustainable Experience Architecture»).

Αυτή την έχει δημιουργήσει η Geely Automobile Holdings για τα αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα των εταιρειών του ομίλου, είναι αρχιτεκτονικής 800 Volt και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στα νέα μοντέλα των Volvo, Polestar και Zeekr.

Θυμίζουμε ότι από το 2019 η Mercedes-Benz και η Geely έχουν ιδρύσει από κοινού μια νέα εταιρεία για την εξέλιξη, παραγωγή και διάθεση στην παγκόσμια αγορά των νέων αυτοκινήτων της smart.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το καινούργιο αυτοκίνητό της έχει την κωδική ονομασία «HY11» και οι δοκιμές εξέλιξής του έχουν ξεκινήσει ήδη στην Κίνα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον εγχώριο Τύπο το όχημα ενδεχομένως να παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4-25 Απριλίου.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο περιγράφεται ως μίνιβαν από μερικά μέσα του κινεζικού αυτοκινητικού Τύπου.

Advertisement

Όμως, όσοι το έχουν δει από κοντά αναφέρουν ότι προσήκει περισσότερο σε SUV, παρά το έντονο καμουφλάζ που έχουν τα πρωτότυπα οχήματα με τα οποία πραγματοποιείται η διαδικασία εξέλιξης.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι το γενικότερο σχήμα του αμαξώματος παραπέμπει σε αυτό των Mercedes-Benz GLB και EQB, κάτι που έχει λογική καθώς η smart επηρεάζεται και από τους Γερμανούς σχεδιαστές.

Advertisement

Μένει να δούμε πώς θα μοιάζει το καινούργιο μοντέλο εφόσον εμφανιστεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της κινεζικής πρωτεύουσας και κατά πόσο θα έχει κοινά αισθητικά στοιχεία τόσο με την GLB όσο και με τα υπάρχοντα δύο μοντέλα της smart.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το smart #1
Αυτό το ηλεκτρικό Smart #3 διέσχισε μία έρημο
Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Mercedes C-Class