Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB (+ video)

Ελλάδα 21:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB (+ video)

ΝΕΑ

Ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB (+ video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz επικαιροποίησε τις αμιγώς ηλεκτρικές EQA και EQB σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την παρουσίασή τους, τόσο αισθητικά όσο και σε ό,τι αφορά στην αυτονομία και στον εξοπλισμό τους.

Advertisement
Advertisement

H επανασχεδίαση τόσο της EQA όσο και της EQB είναι επικεντρωμένη σε καίρια σημεία του αμαξώματος, όπως για παράδειγμα στη μάσκα των μοντέλων της Mercedes-Benz.

Πλέον, αυτή έχει αλλάξει για να έχει οπτική συνέχεια με την αντίστοιχη των μεγαλύτερων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Έτσι, και στα δύο οχήματα διαθέτει ανάγλυφο το τριάκτινο σχήμα του αστεριού, ως πατρόν, και μια LED εγκάρσια λωρίδα η οποία συνδέει τα εμπρός φώτα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, στα επανασχεδιασμένα μοντέλα έχει αλλάξει η μορφοποίηση των προφυλακτήρων, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Με την επανασχεδίασή τους, τόσο η EQA όσο και η EQB έγιναν πιο ελκυστικές αισθητικά, σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα για τα δύο μοντέλα.

Εκτός αυτού, η επανασχεδίαση βελτίωσε και την αεροδυναμική του αμαξώματός τους, όπως ανακοινώνει η Mercedes-Benz.

Advertisement

Αυτό, σε συνδυασμό με την καλύτερη θερμική διαχείριση των μπαταριών, τη βελτίωση του λογισμικού λειτουργίας και την τοποθέτηση ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης αύξησε τη θεωρητική μέγιστη αυτονομία των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για την ΕQA αυτή πλέον φτάνει τα 558 χλμ. από τα 418 χλμ. που ήταν ως τώρα.

Advertisement

Εσωτερικά, οι αλλαγές αφορούν στην τοποθέτηση της μεγάλης έγχρωμης οθόνης αφής 10,25 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας σε όλες τις εκδόσεις των δύο οχημάτων.

Επίσης, έχει αναβαθμιστεί και το σύστημα πολυμέσων «MBUX», το οποίο πλέον προσφέρει 10 διαφορετικούς χρωματισμούς και τρία διαφορετικά στυλ εμφάνισης των πληροφοριών («Classic», «Subtle» και «Sporty»).

Advertisement

Επιπλέον, ο ψηφιακός βοηθός «Hey Mercedes» είναι πιο χρηστικός στην εκτέλεση των ζητούμενων εντολών από τους επιβάτες, προσφέρονται νέα χρώματα στην ταπετσαρία και υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone. Προαιρετικά, οι επανασχεδιασμένες EQA και EQB διατίθενται με το υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της «Burmester» το οποίο έχει και «Dolby Atmos».

Σχετικά με τα συστήματα κίνησης, η βασική έκδοση EQB 250 δεν προσφέρεται πλέον. Πλέον, η γκάμα θα περιλαμβάνει τα EQB 250+, 300 4MATIC και 350 4MATIC.

Η EQA θα συνεχίσει να προσφέρει βασική έκδοση, συγκεκριμένα τις EQA 250, 250+, 300 4MATIC και 350 4MATIC. Όλες οι εκδόσεις και των δύο μοντέλων θα υποστηρίζουν δυνατότητες φόρτισης έως 11 kW AC και 100 kW DC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η άριστη λειτουργικότητα της Mercedes EQA
Η Mercedes EQB ρίχνει γροθιά στον ανταγωνισμό
Με 840 άλογα η νέα Mercedes AMG GT!