Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8

ΝΕΑ

Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8

ΝΕΑ

Η Geely κατασκεύασε καινούριο sedan με αεροδυναμική επίδοση που σπάει όλα τα ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να κάνει εμφατική είσοδο στην κατηγορία των ηλεκτρικών sedan η Geely αποφάσισε ότι έπρεπε να το κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θα ξεχώριζε τουλάχιστον σε έναν τομέα. Παρουσίασε λοιπόν το νέο Galaxy E8, ένα εντυπωσιακό sedan το οποίο αμέσως έβαλε στόχο να κοντράρει στα ίσια τις Mercedes EQE και Tesla Model S.

Χωρίς αμφιβολία, το στοιχείο που κάνει το E8 να ξεχωρίζει είναι η αεροδυναμική σχεδίασή του. Η Geely αναφέρει ότι το Galaxy έχει βαθμό αεροδυναμικής αντίστασης 0.199 που αποτελεί ρεκόρ στον κόσμο του αυτοκινήτου. Μάλιστα αυτή η επιτυγχάνεται με κλασικούς καθρέπτες!

Advertisement
Advertisement

Παρά την έντονη αεροδυναμική σιλουέτα του το E8 είναι ελκυστικό με αιχμηρά LED φώτα, τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή και τροχούς 18 ιντσών. Στον τομέα των επιδόσεων το Galaxy E8 είναι βασισμένο στην πλατφόρμα SAE που έχουμε γνωρίσει από τα μοντέλα της Volvo και της Polestar. Στην κορυφαία του έκδοση το E8 είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 636 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητας 76 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 665 χιλιομέτρων.

Ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο του Galaxy E8 είναι η ψηφιακή οθόνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά όλο το ταμπλό είναι μια οθόνη 45 ιντσών που περιλαμβάνει τις ενδείξεις του αυτοκινήτου και τα συστήματα infotainment. Το εκπληκτικό αυτό μοντέλο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Geely μέσω της υπομάρκας της Galaxy.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όταν η Geely πούλησε Volvo Cars…
Επίσημο: Αυτό είναι τo εξαθέσιο Volvo EM90
Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!

Advertisement