Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλοι οι στόχοι της Zeekr για το 2024

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλοι οι στόχοι της Zeekr για το 2024

ΝΕΑ

Μεγάλοι οι στόχοι της Zeekr για το 2024

ΝΕΑ

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει υψηλούς στόχους για τις πωλήσεις της τη φετινή χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Το 2023, η Zeekr δεν κατάφερε να πουλήσει 140.000 μονάδες, ένα νούμερο που είχε θέσει ως στόχο στο ξεκίνημα του έτους. Συμβιβάστηκε με τις 118.685 μονάδες, βλέποντας μία αύξηση της τάξης του 65% συγκριτικά με το 2022, αλλά πλέον τα στάνταρ είναι πολύ υψηλότερα.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024, η Zeekr θέλει να έχει πουλήσει 230 χιλιάδες μονάδες! Οι Κινέζοι είναι πεπεισμένοι πως το νέο τους σεντάν, το 007 θα βοηθήσει τα μέγιστα στην επίτευξη αυτού του αριθμού, όντας πια η ναυαρχίδα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Οι παραδόσεις του Zeekr 007 έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβρη. Παρόντα ταυτόχρονα δηλώνουν το shooting break, 001, το MPV, 009 και το SUV, X. Επομένως, η μάρκα του ομίλου Geely έχει τέσσερα μοντέλα παραγωγής έτοιμα προς διάθεση.

Ο λόγος που η Zeekr θα στηριχθεί τόσο πολύ στο 007 είναι το σύγχρονο και επιθετικό του ντιζάιν, η αρχιτεκτονική του που υποστηρίζει τεχνολογία των 800V, η μεγάλη του απόδοση και φυσικά η τεράστια -προς το παρόν στη θεωρία- αυτονομία του.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Zeekr 007 διατίθεται σε έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, αποδίδοντας 415 ίππους και σε τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση 637 ίππους.

Advertisement

Επίσης, η LFP μπαταρία του είναι η επονομαζόμενη «Golden Battery» που κατασκευάζεται από την Geely. Σύμφωνα με τους Κινέζους, θα μπορεί ο κάτοχος να φορτίζει το 007 από το 10% στο 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Advertisement

Η ισχύς φόρτισης που βοηθάει στην επίτευξη αυτού είναι στα 500 kW (ακόμη δεν υπάρχει φορτιστής δημόσιας φόρτισης που να υποστηρίζει τόσο μεγάλη ισχύ) και εκεί κρύβεται όλη η δύναμη αυτής της τεχνολογικά ανεπτυγμένης μπαταρίας.

Ας μην παραλείπουμε, πως μέρος των στόχων της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2024 και η Ελλάδα πιθανότατα να αποτελέσει μία χώρα στην οποία θα δηλώσει παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Zeekr έχει το υπόβαθρο για την απόλυτη αυτονομία!
Δείτε το πανίσχυρο Zeekr 001 FR να περιστρέφεται σαν τανκ (+video)
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το «ελληνικό» Zeekr X

Advertisement