Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η Mercedes μετατρέπει το αυτοκίνητο σε… πορτοφόλι

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Mercedes μετατρέπει το αυτοκίνητο σε… πορτοφόλι

ΝΕΑ

Πως η Mercedes μετατρέπει το αυτοκίνητο σε… πορτοφόλι

ΝΕΑ

Οι πληρωμές εντός αυτοκινήτου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 5.300% (!) μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Μοιάζει υπερβολικά καινοτόμο και κάθε τέτοια προσέγγιση αντιμετωπίζεται αρχικά με επιφυλάξεις και ενίοτε με δυσπιστία, όπως επιβεβαιώνεται και από τις «ζυμώσεις» σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά η τεχνολογία παρέχει στους χρήστες έναν εύκολο, ασφαλή τρόπο να πληρώνουν για καύσιμα και διόδια, να διευκολύνουν τη φόρτιση EV ή να έχουν πρόσβαση σε πολυάριθμες διαδικτυακές και εκτός σύνδεσης υπηρεσίες, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από τα αυτοκίνητά τους!

Με την ασφαλή σύνδεση και αποθήκευση της κάρτας που έχουν επιλέξει με το όχημά τους, οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα και απρόσκοπτα.

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί της Mercedes-Benz, που πρωτοπορεί και σε αυτό, στη Γερμανία, μπορούν να πληρώνουν ψηφιακά με δακτυλικό αποτύπωμα μετά τον ανεφοδιασμό με καύσιμα από τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία πληρωμών Mercedes pay native in car, η οποία… μετατρέπει το αυτοκίνητο σε πορτοφόλι.

Προς το παρόν, οι πληρωμές με αυτοκίνητο εξακολουθούν να αποτελούν καινοτομία, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Τα στοιχεία της Juniper Research, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνουν ότι ο παγκόσμιος όγκος συναλλαγών από πληρωμές εντός οχήματος θα αυξηθεί περισσότερο από 5.300%, ξεπερνώντας τα 4,7 δισεκατομμύρια έως το 2026.

Advertisement

Ωστόσο, δύο εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν, τη δεδομένη στιγμή, για να επικρατήσει αυτή τάση: η εξέλιξη και η διάδοση της τεχνολογίας και οι νοοτροπίες, κυρίως οι επιφυλάξεις των ανθρώπων, για την ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Ο Νίκος Κέρστεν, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes pay, είναι πεπεισμένος ότι το ίδιο το αυτοκίνητο θα αποκτήσει γρήγορα σημασία ως κανάλι εσόδων. «Ήδη σήμερα, το όχημα μπορεί να χρησιμεύσει ως κλειδί για τον κόσμο του εμπορίου».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars