Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Mercedes C-Class

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Mercedes C-Class

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Mercedes C-Class

ΝΕΑ

Ακόμα και το όνομα του επερχόμενου μοντέλου αναμένεται να είναι διαφορετικό, σε σχέση με ό,τι ξέραμε έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Όπως γνωρίζουμε, η Mercedes-Benz εργάζεται σκληρά, για την πλήρως ηλεκτρική γκάμα της. Ενώ αρχικά ξεκίνησε με το high-end EQS, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αντίστοιχο της S-Class, η εταιρεία ετοιμάζεται τώρα για την κυκλοφορία των πιο προσιτών οικονομικά μοντέλων της γκάμας της.

Με βασικό στόχο να ανταγωνιστεί τα Tesla Model 3, BMW i4 και Polestar 2, η Mercedes δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το όνομα του οχήματος. Με βάση την υπάρχουσα σύμβαση ονομασίας της μάρκας, η ηλεκτρική έκδοση της C-Class, ενδεχομένως να έφερε τα διακριτικά EQC.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, η Mercedes ενδέχεται να καταργήσει πλήρως το σήμα EQ μέχρι το τέλος του 2024, χωρίς να προσδιορίζει το νέο ονομασία για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Προηγούμενες αναφορές υποδηλώνουν ότι το μοντέλο δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα EVA, όπως το EQS ή το EQE. Ούτε θα βασίζεται στην πλατφόρμα MRA II, όπως οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης της C-Class ή το SUV EQC.

Αντίθετα, θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2024. Ως βάση για την οικογένεια συμπαγών οχημάτων «Entry Luxury», η μάρκα προτείνει ότι είναι αρκετά καλά έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει και μεγαλύτερα μοντέλα. Αν και θα είναι συμβατό με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είναι μια πλατφόρμα, προσανατολισμένη για την εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί στα τέλη του 2024 και να αρχίσει την εμπορική του πορεία το αργότερο έως τις αρχές του 2025, σε ό,τι αφορά στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η χλιδή αυτής της Mercedes-Maybach Pullman δεν έχει ηλικία, μόνο τιμή!
Με πόσα μπορείς να οδηγήσεις μια Mercedes 300SL Gullwing στο Mille Miglia;
Μαθήματα οδήγησης στον πάγο από τη Mercedes