Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Να, γιατί το νέο Lexus LBX θα γίνει άμεσα best seller

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να, γιατί το νέο Lexus LBX θα γίνει άμεσα best seller

ΝΕΑ

Να, γιατί το νέο Lexus LBX θα γίνει άμεσα best seller

ΝΕΑ

Το νέο Lexus LBX είναι κυριολεκτικά σε θέση να ταράξει τα νερά σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων, ανεβάζοντας τον πήχη των αξιών σε δυσθεώρητα ύψη.

Το LBX είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που κατασκευάζεται σε μια ειδική τροποποίηση της παγκόσμιας πλατφόρμας GA-B που προορίζεται για πιο συμπαγείς κατηγορίες.

Αυτή είναι πλήρως προσαρμοσμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Lexus, προσφέροντας τα βασικά πλεονεκτήματα του χαμηλού κέντρου βάρους, των φαρδιών μετατροχίων, των κοντών προβόλων και ενός εξαιρετικά άκαμπτου αμαξώματος.

Αποτελεί επίσης τη βάση του ‘fun-to-drive’ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της Οδηγικής Υπογραφής Lexus (Lexus Driving Signature) στη μικρότερη ‘συσκευασία’ μέχρι σήμερα. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός φυσικού διαλόγου μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου που εξασφαλίζει εμπιστοσύνη, έλεγχο και άνεση ανά πάσα στιγμή.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η αίσθηση Lexus, της απόλυτης δηλαδή σύνδεσης με το αυτοκίνητο, επιτεύχθηκαν ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν τα πλεονεκτήματα του μικρού μεγέθους και βάρους του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, εστιάστηκε περισσότερο από ποτέ η βελτιστοποίηση των θεμελιωδών χαρακτηριστικών.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του νέου Lexus LBX ενισχύεται με δομικές κόλλες και συγκολλήσεις short-pitch, καθώς και με την τοποθέτηση συνδέσμων και ενισχύσεων σε στρατηγικά σημεία. Ταυτόχρονα, το βάρος του οχήματος έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με τη χρήση ελαφρών υλικών, συμπερ. ενός καπό από αλουμίνιο και χυτής ρητίνης στους θόλους των τροχών, στα μαρσπιέ και στα κάτω τμήματα θυρών. Στις κεντρικές κολόνες και στην ενίσχυση του προφυλακτήρα χρησιμοποιούνται ισχυρά αλλά ελαφριά υλικά που έχουν υποστεί θερμική σκλήρυνση.

Η απόσταση των 285 mm από το έδαφος της θέσης οδήγησης βοηθά τον οδηγό να αισθάνεται ότι είναι ένα με το όχημά του και να απολαμβάνει εξαιρετική ορατότητα, ιδιαίτερα σε διαδρομές στην πόλη. Τα συστήματα της εμπρός και πίσω ανάρτησης έχουν σχεδιαστεί για υψηλή ακαμψία και μικρό βάρος, προσφέροντας στο LBX ευελιξία και σταθερή συμπεριφορά στις στροφές καθώς και άμεση απόκριση στις εντολές του τιμονιού με οδηγική άνεση. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν γόνατα MacPherson εμπρός – τα προσθιοκίνητα μοντέλα χρησιμοποιούν ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ το τετρακίνητο LBX διαθέτει διάταξη με διπλά ψαλίδια.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης περιλαμβάνει Vehicle Braking Posture Control. Το σύστημα αυτό εξισορροπεί αυτόματα την κατανομή της δύναμης πέδησης εμπρός και πίσω για την καταστολή των κλίσεων κατά τον διαμήκη άξονα και τη διατήρηση ενός γραμμικού και αξιόπιστου φρεναρίσματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των κλίσεων του οχήματος στις στροφές, διατηρώντας το αυτοκίνητο άνετο και σταθερό και φιλτράροντας τους κραδασμούς.

Το LBX κινείται από ένα Hybrid Electric σύστημα της Lexus νέας γενιάς, το οποίο διαθέτει έναν συμπαγή και ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα 1.5L. Τα κύρια εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος έχουν επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου και της μονάδας ελέγχου ισχύος, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη μείωση των απωλειών, την εξοικονόμηση βάρους και τη μείωση του μεγέθους.

Υπάρχει επίσης μια νέα διπολική μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου χαμηλής αντίστασης, υψηλής απόδοσης, η οποία επιτρέπει την πρόσθετη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση και επεκτείνει την αμιγώς ηλεκτρική ικανότητα οδήγησης του αυτοκινήτου.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν στη Lexus να εστιάσει στις επιδόσεις και σε ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης κάτι σαν σημείο αναφοράς. Η μέγιστη ισχύς του πλήρως υβριδικού συστήματος είναι 136 ολοζώντανοι ίπποι (100 kW) με μέγιστη ροπή 185 Nm. Πολύ καλά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Lexus LBX είναι το αυτοκίνητο που θέλεις και πρέπει να έχεις στο γκαράζ σου. Όλες οι αρετές των μεγαλύτερων μοντέλων της Lexus υιοθετήθηκαν σε ένα compact ποθητό αμάξωμα που δεν αρέσκεται σε κανενός είδους συμβιβασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το Lexus LBX
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο μικρό Lexus LBX (+video)
Ετοιμάζεται για «κόντρα» με Taycan η Lexus;

Advertisement