Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το mini SUV της Lexus θα είναι το Yaris Cross

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το mini SUV της Lexus θα είναι το Yaris Cross

ΝΕΑ

Το mini SUV της Lexus θα είναι το Yaris Cross

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lexus θέλει στη γκάμα της, ένα μικρό crossover με βάση το Toyota Yaris Cross.

Advertisement
Advertisement

Το εισαγωγικό SUV της ιαπωνικής μάρκας πολυτελείας θα τοποθετείται κάτω από το UX και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα GA-B.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που κυκλοφορούν φήμες για ένα τέτοιο μικρό SUV για τη γκάμα της Lexus, όμως η ύπαρξη του Toyota Yaris Cross κάνει τις φήμες να αποκτούν μια ακόμα πιο ισχυρή υπόσταση.

Θυμηθείτε πως πριν από σχεδόν ένα χρόνο κατατέθηκε για χρήση το όνομα Lexus LBX για την Ευρώπη και θεωρήθηκε πως πιθανότατα έτσι θα λέγεται το επόμενο  SUV της μάρκας που θα είναι ιεραρχικά κάτω από το UX. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημο.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στις ίδιες αγορές όπου πωλείται  και το Yaris Cross, δηλαδή στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Η κίνηση θα εξασφαλίζεται από το ίδιο υβριδικό σύστημα γύρω από τον τρικύλινδρο των 1.500 κυβικών που χρηγσιμοποιείται τόσο στο Yaris όσο και στο Yaris Cross.

Υπάρχει αλήθεια σε αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν; Το σίγουρο είναι πως θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσο επιτυχημένα είναι τα crossover και SUV, δεν θα εκπλαγούμε καθόλου αν η Lexus προσθέσει ένα μικρό μοντέλο στη γκάμα της για να ανταγωνιστεί κατά κύριο λόγο το Audi Q2. Φυσικά με την ανάλογη πολυτελή διάσταση, κυρίως στο εσωτερικό, προκειμένου να διαφοροποιείται και από το αντίστοιχο Toyota.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Yaris Hybrid: Υβριδική κυριαρχία για το απόλυτο best seller
Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris Cross. Πότε θα είναι Ελλάδα;
Toyota Yaris Cross: Οι τιμές πώλησης στην Ελλάδα

Advertisement