Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911

ΝΕΑ

H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911

ΝΕΑ

Ο Marc Philipp Gemballa ανέβασε με τη Marsien την 911 Turbo S σε άλλο επίπεδο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- έχοντας ως πρότυπο τη θρυλική Porsche 959.

Advertisement
Advertisement

Τι πραγματικά βρίσκεται κάτω από αυτήν την Porsche που θυμίζει το πάλαι ποτέ hyper car της μάρκας, την 959;  Η απάντηση είναι μια Porsche 911 Turbo S (992), η οποία μεταμορφώθηκε με σκοπό το άνετο πέρασμα της από την έρημο. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η απόσταση από το έδαφος, η οποία -στην προκειμένη περίπτωση- είναι 250 χιλιοστά για off-road χρήση και 120 χιλιοστά για κίνηση στην άσφαλτο. Έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς ανθρακόνημα και η σχεδίαση είναι έργο του Alan Derosier, οπαδού της μάρκας και με αξιοσημείωτες δημιουργίες στο βιογραφικό του.

Ο Marc Philipp Gemballa συνεργάστηκε με την KW Automotive με την τελευταία να παρέχει μια ειδικής κατασκευής ενεργητική ανάρτηση. Επομένως με την τεχνογνωσία της KW, η μοναδική 911 Turbo S μπορεί να μεταβάλει την απόσταση από το έδαφος με μία εντολή.

Κάτω από το καπό του σπορ off-road θηρίου βρίσκεται ο εξακύλινδρος μπόξερ, ο οποίος έχει βελτιωθεί από τη Ruf και αποδίδει 750 ίππους. Με κάποιες επιπλέον αναβαθμίσεις η τιμή αυτή ανεβαίνει και άλλο φτάνοντας τους 824 ίππους και τα 930 Nm, ενώ ενδιαφέρον είναι πως ειδικά για την περίσταση έχει χρησιμοποιηθεί και μια ειδική εξάτμιση της Akrapovic από τιτάνιο.

Advertisement
Advertisement

Για χρήση στην άσφαλτο οι τροχοί είναι 20 και 21 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, για κίνηση πέρα από αυτήν η διάστασή τους αλλάζει σε 19 και 20 ίντσες αντίστοιχα, ενώ τα λάστιχα είναι της Michelin. Στην άσφαλτο, μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 330 χλμ./ώρα, ενώ εκτός δρόμου μπορεί να κινηθεί ακόμα και με 210 χλμ./ώρα.

Advertisement

Εάν… γλυκοκοιτάτε τη Marc Philipp Gemballa Marsien, όπως είναι η πλήρης ονομασία της,  τότε θα πρέπει να βιαστείτε μιας και θα κατασκευαστούν μόλις 40 και ήδη οι μισές είναι… λογοδοσμένες. Η τιμή εκκίνησης είναι σχεδόν 500.000 ευρώ και σημειώστε πως σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η στάνταρ Porsche 911 Turbo S που θα αποτελέσει τη βάση της μετατροπής.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΟΚ ή δέος για αυτό που έρχεται για την Porsche 911;
Νέα Porsche 911 GTS: Η καταδίωξη (video)
Πιθανή ανάκληση για τις Porsche Taycan