Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)

ΝΕΑ

Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)

ΝΕΑ

Με σωρεία επεμβάσεων στον κινητήρα, την ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα, η πανίσχυρη Cayenne Turbo GT βάζει… φωτιά στην άσφαλτο.

Advertisement
Advertisement

Απορίες είχε προκαλέσει πριν από λίγες εβδομάδες η παρουσία μιας μυστηριώδους Porsche Cayenne Coupe στο Nurburgring. Τότε οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός ρεκόρ, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζουν την έκδοση που «έσπασε» τα χρονόμετρα.

Οι μόνες πληροφορίες που είχαμε ήταν πως πρόκειται για ένα ισχυρό μοντέλο, το οποίο θα αποκαλυπτόταν το προσεχές διάστημα. Όπερ και εγένετο. Η Porsche απομάκρυνε την κουκούλα από το νέο της δημιούργημα, την Cayenne Turbo GT, που έρχεται να καταλάβει τον τίτλο του ισχυρότερου οχτακύλινδρου μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με την Turbo Coupe, έχει μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 17 χλστ. ενώ έχει υποβληθεί σε σωρεία επεμβάσεων που αφορούν την απόσβεση των ενεργών αμορτισέρ, την πιο σφιχτή (κατά 15%) ανάρτηση, τη λειτουργία υποβοήθησης του τιμονιού (Power Steering Plus), το σύστημα τετραδιεύθυνσης, αλλά και το σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control (ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές). Το software του τελευταίου φέρει νέο προγραμματισμό για πιο δυναμική οδική συμπεριφορά,

Στόχος των μηχανικών της μάρκας ήταν αυξήσουν την ευστάθεια του μοντέλου στις στροφές. Πέρα, λοιπόν, από τα παραπάνω, βελτιστοποίησαν τη λειτουργία torque vectoring για ακόμα καλύτερη κατανομή της ροπής, ενίσχυσαν τον μπροστινό άξονα και αύξησαν το αρνητικό κάμπερ των μπροστινών τροχών, εξασφαλίζοντας στα ελαστικά μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το οδόστρωμα.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε, η ολοκαίνουρια Porsche Cayenne Turbo GT συνιστά το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας με V8 μοτέρ. Η απόδοση του διπλοτούρμπινου βενζινοκινητήρα των 4.000 κ.εκ. είναι κατά 90 PS αυξημένη φτάνοντας τους 640 ίππους και τα 850 Nm ροπής. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,3 δλ. (-0,6) και η τελική πλέον αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement

Προηγήθηκαν, βέβαια, πολλές τροποποιήσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν: Τον στροφαλοφόρο άξονα, τον υπερσυμπιεστή, τα πιστόνια, στο σύστημα άμεσου ψεκασμού και το intercooler.

Αλώβητο, τέλος, δεν έμεινε ούτε το 8τάχτρο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S που είναι ακόμα πιο γρήγορο, παρέχοντας… πεδίο έκφρασης στο πανίσχυρο μοτέρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)
Η Porsche Cayenne E-Hybrid των… 3,8 δευτερολέπτων
Porsche 911 GT2 RS: Νέα βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» (+video)