Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Lexus LBX θα έχει και καυτή έκδοση

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Lexus LBX θα έχει και καυτή έκδοση

ΝΕΑ

To Lexus LBX θα έχει και καυτή έκδοση

ΝΕΑ

To μικρότερο μοντέλο της Lexus, το LBX, δημιουργήθηκε για να είναι πιο προσιτό σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιοριστεί μόνο σε αυτόν τον ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των ανθρώπων της Lexus για να εξελίξουν και να προσθέσουν στην γκάμα τους το LBX (φωτογραφίες) ελήφθη δεκαετίες έπειτα από την ίδρυση της εταιρείας. Η εικόνα και η πρακτική της ως κατασκευαστής πολυτελών μοντέλων σήμαινε ότι είχε μεγάλων διαστάσεων αυτοκίνητα, ως τώρα.

Όμως με το σχετικά μικρών διαστάσεων crossover/SUV σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία αυτές ομολογουμένως δεν είναι ικανοποιητικές, ιδίως σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της ή με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αναζητούν σχετικά μικρών διαστάσεων μοντέλα με πολύ καλές επιδόσεις, τόσο αναφορικά με την απόδοση του κινητήρα όσο και την οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιαπωνικό αυτοκινητικό περιοδικό MagX, η Lexus θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον τρικύλινδρο χωρητικότητας 1,6 λίτρων κινητήρα του Toyota GR Yaris και της GR Corolla για να δημιουργήσει μια σπορ έκδοση και του LBX.

Θυμίζουμε ότι αυτός αποδίδει 272 ίππους στο πρώτο και έως 304 ίππους στη δεύτερη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εφόσον εγκριθεί τελικά η κατασκευή του, το Lexus LBX Turbo (όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο), θα μπορεί να διατίθεται και με το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων «Direct Automatic Transmission» το οποίο εξελίσσει η Toyota.

Advertisement

Οι άνθρωποι της Lexus έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια πιο ισχυρή έκδοση του LBX στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου η οποία θα διεξαχθεί από τις 12-14 Ιανουαρίου 2024.

Advertisement

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή θα έχει τον συγκεκριμένο κινητήρα που δημιουργήσαν στην Gazoo Racing ή κάποιον άλλο ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη ισχύ από τους 136 ίππους που αποδίδει τώρα το LBX, αλλά όχι στο επίπεδο των GR Yaris και της GR Corolla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του Lexus LBX στην Ελλάδα
Ο επόμενος Masterchef επιλέγει Lexus!
Το Lexus LF-ZC θα έχει διπλάσια αυτονομία από το Tesla Model 3