Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνει η Toyota GR Corolla Sport στον τάρανδο; (+video)

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κάνει η Toyota GR Corolla Sport στον τάρανδο; (+video)

ΝΕΑ

Τι κάνει η Toyota GR Corolla Sport στον τάρανδο; (+video)

ΝΕΑ

Αυτή δεν είναι καν η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού hatchback, αλλά δεν παύει να έχει και το όνομα και τη χάρη.

Advertisement
Advertisement

Η δωδέκατη γενιά Toyota Corolla είναι παγκόσμιος παίκτης για την ιαπωνική μάρκα και πωλείται, επί του παρόντος, στη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Κίνα και πολλές άλλες γωνιές του πλανήτη.

Στη γηραιά ήπειρο, υπάρχει μια «ζεστή» έκδοση της GR Corolla.

Το αυτοκίνητο που παρακολουθείτε στο βίντεο του 77km.com, είναι  μία GR Corolla Sport, με έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, που συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 200 ίππους, με 190Nm ροπής, διαθέσιμα μεταξύ 4.400 και 5.200 rpm.

Advertisement
Advertisement

Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, η ισχύς δεν είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για μια καλή απόδοση σε τεστ ταράνδου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το hatchback έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση με λειτουργίες Normal και Sport. Με ελαστικά Falken Ziex ZE914B και στις τέσσερις γωνίες διαστάσεων 225/40/18.

Μετά από μερικές ημέρες δοκιμών, οι συντάκτες στο km77.com υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ευκίνητο και ευέλικτο σε δρόμους με στροφές. Είναι η ίδια κατάσταση στο τεστ;

Advertisement

Ακόμα και κατά την πρώτη προσπάθεια, όταν ο οδηγός δεν γνωρίζει πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο, το GR Corolla Sport δείχνει πολύ αξιοπρεπείς αρετές στις στροφές. Σίγουρα, ο οδηγός δοκιμής χτυπά μερικούς κώνους, αλλά χρειάζεται μόνο μερικές ακόμη προσπάθειες για να «μάθει» το αυτοκίνητο και να πιέσει την καλύτερη του απόδοση.

Advertisement

Στο τέλος, το speedy hatch καταγράφει μέγιστη ταχύτητα 76χλμ/ώρα στη δοκιμή ταράνδου, που είναι ένα καλό αποτέλεσμα για ένα αυτοκίνητο που δεν ανήκει στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Για το μοντέλο του 2024, η GR Corolla Circuit Edition επιστρέφει με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους. Η ισχύς διοχετεύεται στους τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός ρυθμιζόμενου συστήματος τετρακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota δείχνει teaser του νέου Land Cruiser και εντυπωσιάζει
Που καινοτομεί ο νέος κινητήρας των Toyota και GAC;
Νέα έκδοση (και έκπληξη) για την Toyota GR Corolla

Advertisement