Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι το επόμενο Toyota GR Yaris

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα είναι το επόμενο Toyota GR Yaris

ΝΕΑ

Πως θα είναι το επόμενο Toyota GR Yaris

ΝΕΑ

Εντείνονται οι φήμες γύρω από την ανανέωση του δημοφιλούς Yaris. Ειδικότερα για το κορυφαίο GR Yaris που έχει ήδη δώσει αρκετή έμπνευση σε εξπέρ στην επεξεργασία φωτογραφίας.

Advertisement
Advertisement

Πάνε τέσσερα χρόνια από το λανσάρισμα του Toyota GR Yaris και οι φίλοι των hatchbacks ακόμα περιμένουν μία ανανέωση του μοντέλου.

Η ανεξάρτητη εταιρεία σχεδίασης Avante Design φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη, κι έτσι κατασκεύασε ένα μοντέλο σε μορφή 3D το οποίο μοιάζει να έχει επιδεχτεί αλλαγές.

Αντί να πάει σε συνηθισμένες μετατροπές του εμπρός μέρους, όπως ο προφυλακτήρας, ο δημοφιλής σχεδιαστής προτίμησε να ακολουθήσει μία διαφορετική μέθοδο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το υποτιθέμενο GR Yaris μοιάζει να έχει πλέον ένα πιο αιχμηρό σχήμα σε όλο το μπροστινό μέρος, με λεπτούς προβολείς LED οι οποίοι μας παραπέμπουν ευθέως σε αυτούς του Toyota Prius.

Για την αλλαγή αυτή, απαιτήθηκαν μικρές μετατροπές στους προφυλακτήρες και ένα νέο καπό το οποίο διαθέτει οπές για την εισαγωγή αέρα. Ο συνδυασμός αυτών καταλήγει να αλλάζει αρκετά τη μορφή του γνωστού supermini.

Advertisement

Η Avante Design δεν άλλαξε κάτι στο τρίπορτο προφίλ που χαρακτηρίζει το hatchback της Toyota, ωστόσο μοιάζει να έχει χαμηλώσει την ανάρτηση, ώστε το αυτοκίνητο να έχει έναν ακόμη πιο εκρηκτικό χαρακτήρα. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει το σύμπλεγμα με το ενιαία φωτεινά LED περιγράμματα.

Μπορεί οι μετατροπές να είναι καθαρά φανταστικές προς το παρόν, όμως στην Ιαπωνία είναι σίγουροι πως το νέο GR Yaris θα υποστεί σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση το 2024.

Advertisement

Όσον αφορά το μηχανικό μέρος του αυτοκινήτου, φημολογείται πως ο τρικύλινδρος turbo 1,6 λίτρων θα φτάσει σε απόδοση τους 300 ίππους, όσο και η μεγαλύτερη GR Corolla.

Μάλιστα, η Toyota θα δώσει την επιλογή στους αγοραστές να επιλέξουν ανάμεσα στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή το χειροκίνητο. Το πρώτο θα είναι με 8 ταχύτητες, ενώ αυτό με τον λεβιέ θα διαθέτει 6.

Advertisement

Η κίνηση θα συνεχίσει να μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του GR-Four system, το οποίο έχει εξελιχθεί στο αντίστοιχο αυτοκίνητο του WRC.

Πάντως, οι πιο ρεαλιστικές πληροφορίες από τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, λένε πως ο κόσμος δεν χρειάζεται να ενθουσιάζεται υπερβολικά με τη νέα GR Yaris.

Έτσι, πιθανότατα οι αλλαγές θα αφορούν ανανεωμένους προφυλακτήρες και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, όμως όλα αυτά παραμένουν ανεπιβεβαίωτα μέχρι την επίσημη ενημέρωση της Toyota.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Toyota GR Yaris ανανεώνεται για να… γουστάρεις!
Αυτό είναι το πιο ακραίο Toyota GR Yaris που υπάρχει
Honda Civic Type R vs Toyota GR Yaris: Ποιο κερδίζει την κόντρα; (+video)