Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Kia Rio ολοκληρώνει σιγά σιγά την παρουσία του…

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Kia Rio ολοκληρώνει σιγά σιγά την παρουσία του…

ΝΕΑ

Το Kia Rio ολοκληρώνει σιγά σιγά την παρουσία του…

ΝΕΑ

Έπειτα από περίπου ένα τέταρτο του αιώνα εμπορικής παρουσίας του στην αγορά, το Kia Rio φαίνεται ότι ολοκληρώνει τον κύκλο του στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, τα στελέχη τής Kia αποφάσισαν να σταματήσουν εντός της χρονιάς τη διάθεση του Rio στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της μειωμένης ζήτησης για το μοντέλο.

Βάσει των στοιχείων, πέρυσι πουλήθηκαν 32.506 μονάδες αυτού, αριθμός που ήταν κατά 9% λιγότερες από τις αντίστοιχες του 2021.

Όσα οχήματα του μοντέλου υπάρχουν ως στοκ θα διατεθούν με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό που διαθέτουν και οι υποψήφιοι αγοραστές τού νοτιοκορεατικού supermini μοντέλου δεν θα μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους με όποια άλλα εξοπλιστικά στοιχεία επιθυμούν.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Kia θα δώσει βάρος στο Stonic για να μπορέσει να αντισταθμίσει την έλλειψη του Rio αλλά και να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές. Επίσης, υπάρχει και ανακοίνωση της εταιρείας στην οποία αναφέρεται ότι «εκτός της εξέλιξης που αφορά στο Rio, η Kia παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στις κατηγορίες των “μικρών αυτοκινήτων”, δηλαδή τη μίνι και τη supermini».

Advertisement

Οι πωλήσεις των μοντέλων τής supermini κατηγορίας έχουν αρχίσει να μειώνονται στην ευρωπαϊκή αγορά, τόσο λόγω της επικράτησης των αντίστοιχων crossover όσο και της επικείμενης εφαρμογής τού νέου Πρωτοκόλλου «Euro VII» από την 1η Ιουλίου 2025.

Advertisement

Τα αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων και διοξειδίου που αυτό προβλέπει κάνει ασύμφορη για τις εταιρείες την εξέλιξη των κινητήρων για τα supermini καθώς μειώνονται οι πωλήσεις τους.

Θυμίζουμε ότι η Ford διέκοψε πέρυσι τη διάθεση του τρίθυρου Fiesta στην Ευρώπη, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παραγωγή του τον προσεχή Ιούνιο για τους ίδιους λόγους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Kia Rio 1.0T 120 PS 7DCT 48V
Συγκριτική δοκιμή: Kia Niro 1.6 HEV vs Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD-i
H Hyundai πούλησε πέρυσι σχεδόν 4 εκ. αυτοκίνητα