Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai πούλησε πέρυσι σχεδόν 4 εκ. αυτοκίνητα

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Hyundai πούλησε πέρυσι σχεδόν 4 εκ. αυτοκίνητα

ΝΕΑ

H Hyundai πούλησε πέρυσι σχεδόν 4 εκ. αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ακόμα μια τρομερή χρονιά στις πωλήσεις κατέγραψε ο Όμιλος Hyundai το 2022 με αύξηση πωλήσεων πάνω από 1% σε σχέση την προηγούμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η τρελή πορεία της Hyundai στις αγορές όλου του κόσμου συνεχίστηκε δυναμικά το 2022 με την κορεατική εταιρεία να καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά 1,3% σε σχέση με το 2021. Το νούμερο πώλησης οχημάτων προκαλεί ίλιγγο καθώς έφτασε τα 3.942.925 μονάδες το 2022, ενώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου ξεπέρασε το 1 εκ. οχήματα.

Τα οχήματα περιλαμβάνουν εκτός από την Hyundai και τις Kia και Genesis. Ανάμεσα στα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα ήταν τα i10, Tuscon και i20, ενώ στην περίπτωση της Kia την μερίδα του λέοντος πήρε το νέο Sportage με το Niro να ακολουθεί από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai πάντως είναι αποφασισμένη να σπάσει κάθε ρεκόρ τη χρονιά που διανύουμε. Οι άνθρωποι της εταιρείας κάνουν λόγο για 4,3 εκατομμύρια οχήματα το 2023 κάτι που θα στηρίξουν και οικονομικά. Η εταιρεία στοχεύει να επενδύσει σχεδόν 16,5 δις δολάρια σε πολλαπλά επίπεδα για την επόμενη χρονιά προκειμένου να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει.

Ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ είναι η έλευση δύο εξαιρετικών μοντέλων που είναι το Ioniq 5 N και το Santa Fe. Τα δύο αυτά μοντέλα θα συνοδευτούν από το Ioniq 6 που θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές τους επόμενους μήνες, ενώ μας περιμένει και ένα facelift i20 N. Για εκείνα που ακόμα τηρείται σιγή ιχθύος είναι το Ioniq 7 και το Kia EV9 τα οποία περιμένουμε διακαώς να δώσουν σημάδια ζωής μέσα στο 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Hyundai i20 N έχει πάρει σειρά για ανανέωση
Τι «έκλεψε» η Hyundai από τη Mercedes;
Δείτε το Hyundai Ioniq 5 που πηγαίνει σαν τον… κάβουρα! (+video)

Advertisement