Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Kia Ceed και σε crossover έκδοση

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Kia Ceed και σε crossover έκδοση

ΝΕΑ

To Kia Ceed και σε crossover έκδοση

ΝΕΑ

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η γκάμα του νέου Kia Ceed θα εμπλουτιστεί τους επόμενους μήνες με δύο νέες εκδόσεις. Η πρώτη θα ακολουθεί την crossover φιλοσοφία και αισθητική, ενώ η δεύτερη θα είναι η πρακτικότερη από όλες, μοιάζοντας περισσότερο σε shooting brake.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ceed σταματά την παραγωγή του ως τρίθυρο μοντέλο, ενώ βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία K2 με τους Κορεάτες να κάνουν λόγο για ένα hatch μοντέλο με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και με τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Για αυτό θα υπάρχει και παραμετροποίηση σασί μέσω του Drive Select και δύο επιλογών (Normal και Sport).

Kia-Proceed-Concept-8-850x573-chariatis-530

Τέλος, πέρα από την shooting brake και την crossover έκδοση, θα προστεθεί και μία έκδοση GT που θα εφοδιάζει το 5θυρο, για αρχή, αμάξωμα. Η νέα γενιά σχεδιάστηκε και θα παράγεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Σλοβακία και μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το μεγαλύτερο Stinger.

Advertisement

Kia-Proceed-Concept-12-850x464-chariatis-640

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει μία νέα υπερτροφοδοτούμενη έκδοση στα 1,4 λίτρα, η οποία αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,6 λίτρων και αποδίδει 140 PS. Στην βάση θα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 1,4 λίτρων με 100 PS, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει η τρικύλινδρη 1.0 T-GDi με 120 PS. Νέος είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1,6 CRDi με 115 και 136 PS.

Advertisement