Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Οι πρώτες teaser φωτογραφίες του EV3 παραγωγής

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Οι πρώτες teaser φωτογραφίες του EV3 παραγωγής

ΝΕΑ

Kia: Οι πρώτες teaser φωτογραφίες του EV3 παραγωγής

ΝΕΑ

Το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό της Kia θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Μαΐου, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι δε διαφέρει τόσο από το πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Το νεότερο μοντέλο στη γκάμα ηλεκτρικών της κορεατικής μάρκας, Kia EV3 παρουσιάζεται σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες και η εταιρεία δημοσιοποίησε τρεις teaser φωτογραφίες για να μας δώσει μία πρώτη εικόνα.

Όπως γνωρίζαμε, πρόκειται για ένα compact SUV και βάσει των εικόνων, το μοντέλο παραγωγής θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το κόνσεπτ. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, Karim Habib είχε τονίσει ότι το EV3 παραγωγής δε θα διαφέρει πολύ από το πρωτότυπο, κάτι που τώρα επιβεβαιώνεται.

Το boxy αμάξωμα με το γωνιώδεις σχεδιαστικές γραμμές θυμίζουν έντονα τη ναυαρχίδα των ηλεκτρικών της μάρκας, EV9. Επίσης, οι LED προβολείς έχουν την ίδια αιχμηρή σχεδίαση με τα μεγαλύτερα της γκάμας, είναι ουσιαστικά ίδιοι με αυτούς του πρωτότυπου, ωστόσο το πίσω μέρος δεν είναι το ίδιο τολμηρό.

Advertisement
Advertisement

Γενικά, το Kia EV3 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Star Map ως προς τα φωτιστικά σώματα, ενώ έχει υιοθετηθεί και η προσέγγιση Tiger Face στη μάσκα.

Επιπλέον, η Kia επιβεβαίωσε με τη δημοσιοποίηση των teaser φωτογραφιών, ότι όπως και στο κόνσεπτ, οι τροχοί του EV3 θα βρίσκονται πιο κοντά στις άκρες, αποσκοπώντας σε ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο, άρα και μεγαλύτερη ευρυχωρία.

Υιοθετεί την καινοτόμα πλατφόρμα E-GMP του Group, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να διατεθεί με μία σειρά από μπαταρίες (αναμένεται μία έκδοση με 58 και μία με 77,4 kWh), άρα και σε διαφορετικές εκδόσεις (π.χ. προσθιοκίνητη και τετρακίνητη).

Advertisement

Η αρχική και πιο προσιτή θα αφορά δεδομένα ένα προσθιοκίνητο EV3 με την ιπποδύναμη να υπολογίζεται στους περίπου 220 ίππους. Η πλατφόρμα εναρμονίζεται με τεχνολογία 400V, εν αντιθέσει με τα 800V που έχουμε δει στα EV6 και EV9. Συνεπώς, οι ταχύτητες φόρτισης θα είναι χαμηλότερες.

Το νέο Kia EV3 έρχεται να τοποθετηθεί στην ίδια κατηγορία με το Niro EV, αντικαθιστώντας εμμέσως το Soul EV.

Advertisement

Με τα EV6 και EV9 να έχουν «τσουχτερή» τιμή, η Kia στοχεύει σε ένα προσιτό μοντέλο για τον μέσο καταναλωτή, θέλοντας να τον κάνει μέρος της ηλεκτροκίνησης. Για αυτό, αναμένεται η τιμή του να μην ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ.