Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι συμβαίνει και δεν ασφαλίζουν τα Range Rover;

Ελλάδα 20:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι συμβαίνει και δεν ασφαλίζουν τα Range Rover;

ΝΕΑ

Τι συμβαίνει και δεν ασφαλίζουν τα Range Rover;

ΝΕΑ

Το κορυφαίο πολυτελές SUV της βρετανικής εταιρίας τραβάει παντού τα βλέμματα. Τραβάει όμως σαν μαγνήτης και τους κλέφτες.

Advertisement
Advertisement

Το Range Rover ανέκαθεν αντιπροσώπευε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην σύγχρονη αυτοκίνηση, συνδυάζοντας την τεράστια παράδοση της εταιρίας με την πολυτέλεια και το απαράμιλλο βρετανικό στιλ.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του -και πολλά ακόμα- το κάνουν περιζήτητο στην αγορά. Όμως του δημιουργούν ένα έξτρα πρόβλημα. Το καθιστούν και ιδιαίτερα αγαπητό στους κλέφτες.

Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις στην Βρετανία και ιδίως στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις έρευνες, το Range Rover ήταν πέρσι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο μεταξύ των κλεφτών. Η έλξη που ασκεί είναι δικαιολογημένη καθώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρεθεί εύκολα πελάτης για ένα κλεμμένο Range Rover,ενώ και ως ανταλλακτικά έχει μεγάλη ζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Οι κλοπές των Range Rover πέρσι στην Βρετανία ξεπέρασαν τις 5.200. Μιλάμε δηλαδή για μία πραγματική επιδημία, η οποία προσθέτει ένα έξτρα πρόβλημα στους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων. Όσοι λοιπόν έχουν Range Rover στην περιοχή του Λονδίνου, δυσκολεύονται πλέον να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους. Οι ασφαλιστικές εταιρίες είτε αρνούνται είτε ζητούν εξωφρενικά ποσά για να καλύψουν την ασφάλιση ενός τέτοιου οχήματος.

Σε πληροφορίες που δημοσίευσε το βρετανικό Autoacar αναφέρεται η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική εταιρία του ζήτηση “καπέλο” 11.000 λιρών για να ασφαλίσει του Range Rover P400e που έχει στην κατοχή του.

Advertisement

Στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας υποστήριξε στον ίδιο δημοσίευμα ότι σε άλλο Range Rover ανέβασαν την ασφάλιση κατά 20.000 λίρες ενώ σε μία ακραία περίπτωση, ζήτησαν 38.000 λίρες για ένα αυτοκίνητο που η αξία του δεν ξεπερνούσε τις 50.000 λίρες.

Οι ειδικοί αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι τα Range Rover είναι αγαπημένος στόχος των κλεφτών γιατί μπορούν να τα πωλήσουν πολύ εύκολα, και έτσι μπορούν να επενδύσουν στην τεχνολογία που χρειάζεται για να τα βάλουν στο χέρι.

Advertisement

Η Jaguar παρακολουθεί στενά το θέμα και μάλιστα έχει εκπονήσει και ειδικά ασφαλιστικά προγράμματα για τους κατόχους Range Rover στο Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της εταιρίας συνιστά στους πελάτες να χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την προστασία των αυτοκινήτων τους, μεταξύ των οποίων και τα συστήματα με GPS που διαθέτει η εταιρία για παρακολούθηση ενός οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα θα δίνατε για αυτό το «σαπάκι» Range Rover;
To Range Rover SV «Lansdowne Edition» ήταν για λίγους
Tο Range Rover Velar ανανεώθηκε

Advertisement