Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Jaguar ετοιμάζει ηλεκτρικό super GT

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jaguar ετοιμάζει ηλεκτρικό super GT

Mobility

H Jaguar ετοιμάζει ηλεκτρικό super GT

Mobility

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της γκάμας από τη Jaguar, θα πρέπει να περιμένουμε τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την αρχή να γίνεται με ένα 4θυρο κουπέ.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε για την επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της Jaguar, επιβεβαιώθηκαν από τον επικεφαλής της JLR.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Adrian Mardell από τη θέση του επικεφαλής της Jaguar-Land Rover, επιβεβαίωσε κάποιες πληροφορίες για το πρώτο από τη σειρά των νέων ηλεκτρικών μοντέλων που θα παρουσιαστούν προσεχώς. Το τετράθυρο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν- κουπέ της Jaguar, θα έχει ιδιαίτερα δυναμικό υπόβαθρο με μεγάλη μπαταρία και επιδόσεις supercar.

Advertisement
Advertisement

Το τετράθυρο αυτό GT, θα είναι επηρεασμένο αισθητικά από την i-Pace των φωτογραφιών, έχοντας μια λογική «εξέλιξης» του σχήματος και των γραμμών του αμαξώματος, που προφανώς θα είναι και μεγαλύτερο σε μήκος. Αυτό θα ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη νέα πλατφόρμα JEA, στην οποία όπως ξέρουμε, θα βασιστούν άλλα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Jaguar.

Για να επιστρέψουμε όμως στο GT, θα πρέπει να το περιμένουμε στην τελική του μορφή μέσα στο 2024, μια και η εταιρεία προγραμματίζει να το λανσάρει στις αγορές και να αρχίσουν οι παραδόσεις στους πελάτες της, από το 2025. Οι πρώρες πληροφορίες για την πλατφόρμα Jaguar Electric Architecture, κάνουν λόγο για δυνατότητα φιλοξενίας μπαταρίας που θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μπαταρία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μητρικής Tata στην Ευρώπη, το οποίο και αυτό με τη σειρά του είναι σε φάση ολοκλήρωσης προκειμένου σύντομα να έχει την παραγωγική ικανότητα να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες της εταιρείας. Το εργοστάσιο αυτό, εντάσσεται στο πλαίσιο των αναπτυξιακών ενεργειών του Ομίλου, οι οποίες θα γίνουν με μια επένδυση της τάξης των 18 δις ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες που προκύπτουν από τη συνέντευξη του Mardell, λένε πως το νέο αυτό μοντέλο θα είναι το δυνατότερο στην ιστορία της Jaguar, ενώ υπάρχει ήδη και η πρώτη πρόβλεψη για την τιμή αγοράς του, που θα είναι κοντά στις 120.000 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, το νέο αυτό GT θα αποτελέσει την απαρχή της «αναγέννησης» για τη μάρκα και οι ιθύνοντες της εταιρείας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ξεπούλημα» Jaguar, Mercedes-Benz, BMW και Audi
Jaguar Land Rover: Τρία νέα κέντρα εξέλιξης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα
Η Aston Martin ετοιμάζει νέα έκδοση της DBX707