Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το hypercar που οι επιλογές εξατομίκευσης ξεπερνούν τα άλογα

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το hypercar που οι επιλογές εξατομίκευσης ξεπερνούν τα άλογα

ΝΕΑ

Το hypercar που οι επιλογές εξατομίκευσης ξεπερνούν τα άλογα

ΝΕΑ

Ο καταλανικός «ηλεκτρικός πύραυλος» παράγει 1.019 PS, αλλά ο αριθμός των ίππων δεν συγκρίνεται με τις επιλογές εξατομίκευσης.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, η καταλανική εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Hispano Suiza Cars, απομάκρυνε την κουκούλα της Carmen.

Πρόκειται για έναν «ηλεκτρικό πύραυλο» με δύο μοτέρ που παράγουν 1.019 PS και επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 3,0 sec.

Το εσωτερικό κοσμείται από ρετρό στοιχεία, όπως είναι το αναλογικό ρολόι, οι ξύλινες λεπτομέρειες και ο τριγωνικός επιλογέας ταχυτήτων. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι από ανθρακονήματα και Alcantara, ενώ υπάρχουν και όλα τα σύγχρονα «καλούδια» τύπου LED φωτισμός, ασύρματη φόρτιση smarphones και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,1 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα παραπάνω να πληρούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς οδηγούς, η εταιρεία από τη Βαρκελώνη, ωστόσο, δεν θέλει… να υπάρξει άνθρωπος που θα μείνει ανικανοποίητος από το ηλεκτρικό hypercar της.

Στο πλαίσιο αυτό έχει λανσάρει το πρόγραμμα εξατομίκευσης “Unique Tailormade” μέσω του οποίου υπόσχεται πως μπορεί να διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο την Carmen, ώστε να είναι.. κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κατόχου της. Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Προσφέροντας 1.904 επιλογές εξατομίκευσης!

Advertisement

Βέβαια, ο χρυσός ίσως αποδειχθεί άνθρακας, δεδομένου ότι θα παραχθούν μόλις 19 μονάδες της Carmen. Όσοι, μάλιστα, αποφασίσουν να την αποκτήσουν θα γίνουν… κατά 1,5 εκατ. ευρώ φτωχότεροι.

Advertisement

Σημειωτέον πως η Carmen προσφέρεται σε τρεις κύριες εκδόσεις εξοπλισμού (Elegance, Heritage και Sport), ενώ η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τα εμβληματικά Peralada Green, Swiss Red, Xenia Gray, Birkigt White και Begur Blue.

Η Hispano Suiza Carmen ζυγίζει 1.690 κιλά, η ανάρτησή διαθέτει διπλά ψαλίδια, ενώ ενσωματώνεται και σύστημα torque vectoring για τη βέλτιστη κατανομής της ροπής μεταξύ των δύο πίσω τροχών.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε η συνολική ισχύς φτάνει τους 1.019 ίππους, ενώ η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Maserati Levante Hybrid: Δίλιτρη, τετρακύλινδρη με 330 ίππους
Επίσημο: Audi A6 e-tron
Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη