Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati Levante Hybrid: Δίλιτρη, τετρακύλινδρη με 330 ίππους

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Maserati Levante Hybrid: Δίλιτρη, τετρακύλινδρη με 330 ίππους

ΝΕΑ

Maserati Levante Hybrid: Δίλιτρη, τετρακύλινδρη με 330 ίππους

ΝΕΑ

Ο εξηλεκτρισμός είναι αναπόφευκτος, ακόμη και για τα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών που βρίσκονται στην κορυφή της… τροφικής αλυσίδας!

Advertisement
Advertisement

Η Maserati έκανε το πρώτο της υβριδικό βήμα τον Ιούλιο του 2020 με την ήπια υβριδική Ghibli και τώρα δίνει στο Levante την ίδια τονωτική ένεση των 48 volt.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρική υποβοήθησητου SUV, οι Ιταλοί παρουσίασαν είναι ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού «GT» και αλλαγές στις λεπτομέρειες, για το μοντέλο του 2021. Στην καρδιά του ήπια υβριδικού SUV της Maserati βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων με τέσσερις κυλίνδρους.

Όπως στην Ghibli, το μοτέρ παράγει ιπποδύναμη 330 PS στις 5.750 rpm, με ροπή 450 Nm στις 2.250 rpm. Σύμφωνα με την εταιρία από την Modena, το Levante Hybrid έχει ροπή τύπου ντίζελ στις χαμηλές στροφές, ενώ υπόσχεται την ομαλή λειτουργία των εξακύλινδρων κινητήρων με τη ροπή των ντίζελ.

Advertisement
Advertisement

Η επιτάχυνση στο 0-100 km/h διαρκεί 6 sec στο δρόμο προς την τελική ταχύτητα των 240 km/h. Είναι εξοπλισμένο με κίνηση σε όλους τους τροχούς, αερανάρτηση και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στο πίσω μέρος ως βασικός εξοπλισμός. Το Maserati Levante Hybrid προσφέρει απόδοση όπως αυτή των  V6 μοτέρ, ενώ μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 16%. Η ιδανική κατανομή βάρους, είναι χωρισμένη ομοιόμορφα μεταξύ των δύο αξόνων μετά την τοποθέτηση της υβριδικής μπαταρίας στο πίσω μέρος.

Advertisement

Έχει μεταλλικό μπλε χρώμα σε απόχρωση τριών επιπέδων που ονομάζεται Azzurro Astro. Η εμφάνιση  συμπληρώνεται από πρόσθετες μπλε λεπτομέρειες , στις δαγκάνες φρένων και το λογότυπο που διακοσμεί την κολόνα C. Το Levante Hybrid πατά σε τροχούς 21 ιντσών και χρησιμοποιεί τους ανασχεδιασμένους προβολείς του μοντέλου 2021. Στο εσωτερικό υπάρχει επίσης μια αναβαθμισμένη οθόνη αφής 8,4 ιντσών που ενώθηκε με την οθόνη του οδηγού επτά ιντσών.

Η Maserati δέχεται ήδη παραγγελίες στην Ευρώπη για το υβριδικό Levante και  θα αρχίσει τις παραδόσεις του από τον Ιούνιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή θα είναι η Maserati Grecale
Η ισχυρή Maserati MC20 λικνίζεται στα χιόνια (video)
Η Maserati Bora γίνεται 50 ετών