Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα ηλεκτρικό και ένα plug-in υβριδικό SUV, τα οποία προορίζονται για την αγορά της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό «παρών» από τη Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, με την ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα για την κινεζική αγορά: Το αμιγώς ηλεκτρικό Honda SUV e: prototype και το plug-in υβριδικό Breeze PHEV.

Το πρώτο αποτελεί μόλις ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Honda στη χώρα μέσα στα 5 επόμενα χρόνια. Σημειώνεται πως δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ευρώπη, κάτι που θα εξαρτηθεί από την εμπορική του επίδοση στην Κίνα.

Το Honda SUV e: concept

Σχεδιαστικά, Honda SUV e:prototype (απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου) ακολουθεί το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με το πρωτότυπο e:concept που προβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πεκίνο. Στον αντίποδα, έχει πιο γήινη εμφάνιση, με λιγότερες αιχμηρές γωνίες, πιο ψηλή οροφή και πιο κοντό καπό. Στο εμπρός μέρος ο προφυλακτήρας είναι πλήρως ανασχεδιασμένος, με μικρότερες εισαγωγές αέρα, ενώ διαφορές συναντάμε και στα φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Το φουτουριστικό SUV θα ενσωματώνει την τρίτη γενιά του συστήματος πολυμέσων Honda Connect, το οποίο παρέχει υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας και over-the-air (OTA) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Η Honda δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες και αρκέστηκε στο να αναφέρει πως θα έχει «δυναμική και ομαλή επιτάχυνση και θα επιτρέπει στον οδηγό να βιώσει τη χαρά της οδήγησης, σε αφθονία».

Honda Breeze

Advertisement

Πέρα, όμως, από το SUV e:prototype, η Honda αποκάλυψε ένα ακόμη SUV, το Breeze, το οποίο θα συνιστά το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της κοινοπραξίας GAC Honda για την Κίνα.

Advertisement

Tο μοντέλο θα ενσωματώνει το Plug-in υβριδικό σύστημα της εταιρείας , SPORT HYBRID i-MMD, το οποίο απαρτίζεται από ένα ηλεκτρικό και ένα θερμικό μοτέρ, ενώ ενσωματώνει τα προφίλ οδήγησης EV, Hybrid και Engine –στο τελευταίο λειτουργεί μόνο το θερμικό μοτέρ.

Το Breeze PHEV θα λανσαριστεί κατά το δεύτερο μισό του 2021, ενώ το ηλεκτρικό SUV e: prototype την Άνοιξη του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
O εξηλεκτρισμός της Honda (VIDEO)
Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD

Advertisement