Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air και η Macan (+ video)

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air και η Macan (+ video)

ΝΕΑ

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air και η Macan (+ video)

ΝΕΑ

Ποια η σχέση της νέας αμιγώς ηλεκτροκίνητης Porsche Macan με ένα cruiser της Frauscher Boats; Το καινούργιο eFantom είναι η απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Η Frauscher Boats είναι μία από τις πιο παλιές και παραδοσιακές εταιρείες κατασκευής ιστιοπλοϊκών και σκαφών αναψυχής. Η έδρα της είναι στην Αυστρία και δεν ήταν δύσκολο να συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την Porsche.

Σε τι αφορά αυτή; Στη χρήση από την Frauscher των μπαταριών που θα διαθέτει η καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητη Macan, σε ένα δικό της νέο cruiser το οποίο, επίσης, θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα για την πρόωσή του.

Το 850 Fantom Air, όπως ονομάζεται το νέο σκάφος, βασίζεται στο 858 Fantom Air, ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα σκαριά της Frauscher Boats.

Advertisement
Advertisement

Το νέο δημιούργημά της χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Porsche στην ηλεκτροκίνηση, ώστε να είναι όσο το δυνατόν φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Έτσι, το 850 Fantom Air βασίζεται στην πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric») της εταιρείας. Αυτό σημάνει ότι έχει υιοθετηθεί η αρχιτεκτονική 800 Volt, διαθέτει σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη μέγιστης ισχύος 544 ίππων και μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air έχει μήκος 28,4 ποδών, πλάτος 8,16 ποδών και μπορεί να φιλοξενήσει έως εννέα άτομα. Η ταχύτητα πλεύσης είναι 26 κόμβοι και η τελική ταχύτητά του φτάνει τους 46 κόμβους.

Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο σκάφος έχει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και μπορεί να φορτίσει σε παροχή DC έως 250 kW. Σε αυτή την περίπτωση οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν στο 10%-80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους σε λιγότερο από μισή ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία του, η Porsche ανακοινώνει ότι με πλήρως φορτισμένους τους συσσωρευτές του το σκάφος μπορεί να διανύσει 28 ναυτικά μίλια όταν κινείται με την ταχύτητα πλεύσης (ή περίπου για μία ώρα).

Όμως, σύμφωνα με την Porsche, όταν το 850 Fantom Air κινείται με ρυθμό που διαφέρει, δηλαδή μεταξύ χαμηλότερης και τελικής ταχύτητας, τότε η αυτονομία του μπορεί να διαρκέσει μεταξύ δύο και τριών ωρών.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η ναυπήγηση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου σκάφους θα ξεκινήσει σύντομα και οι πρώτοι πελάτες θα το παραλάβουν εντός του 2024.

Όπως συνηθίζει η Porsche με τα αυτοκίνητά της, τα 25 πρώτα Frauscher x Porsche 850 Fantom Air που θα ναυπηγηθούν θα είναι η εξοπλιστική έκδοση «First Edition», δηλαδή ο εξοπλισμός τους θα είναι πολύ πλούσιος.

Η τιμή πώλησής του έχει οριστεί στα 593.000 δολάρια (περίπου 560.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει
Τρέμει η γη: Porsche 911 στις 12.000 στροφές!
Συλλέκτης πουλά 56… λευκές Porsche