Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ψήνεται» φοβερό ρεκόρ στο Nurburgring από την Porsche

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ψήνεται» φοβερό ρεκόρ στο Nurburgring από την Porsche

ΝΕΑ

«Ψήνεται» φοβερό ρεκόρ στο Nurburgring από την Porsche

ΝΕΑ

Με πάνω από 1.000 άλογα η νέα Τaycan Turbo GT κάνει δοκιμαστικούς γύρους στην “Πράσινη Κόλαση”. Και οι φήμες για ένα απίστευτο ρεκόρ οργιάζουν.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ετοιμάζεται με όλες τις δυνάμεις για νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring με την πολυαναμενόμενη Taycan Turbo GT η οποία δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό.

Τρία πρωτότυπα χωρίς καμουφλάζ εντοπίστηκαν στο Nurburgring, γεγονός που υποδηλώνει έντονα μια ακόμη προσπάθεια για ρεκόρ πριν από το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου.

Η Taycan Turbo GT θα αποτελέσει την κορυφή της ανανεωμένης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Porsche, προσφέροντας τη μεγαλύτερη ισχύ και μια σχεδίαση εστιασμένη στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα οι αλλαγές στην εμφάνιση θα είναι λίγες αλλά χαρακτηριστικές. Στο μπροστινό μέρος, η νέα σχεδίαση περιλαμβάνει πιο αιχμηρές πλευρικές εισαγωγές και εμφανή πτερύγια στο μεγαλύτερο splitter. Οι προβολείς LED έχουν επίσης υποστεί ανανέωση, με πιο έντονα περιγράμματα στα μπροστινά φτερά.

Το πίσω μέρος διαθέτει πρόσθετες εξόδους στον πίσω προφυλακτήρα, έναν εκτεταμένο διαχύτη με περισσότερα αεροδυναμικά πτερύγια και μια σταθερή πίσω πτέρυγα που συμπληρώνεται από μια νέα αεροτομή με «ουρά πάπιας», η οποία είναι πιθανότατα κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Κάτω από την πιο σπορ αισθητική, η Turbo GT φημολογείται ότι θα φιλοξενεί ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με τρεις κινητήρες, που ενδεχομένως να αποδίδει περίπου 1.014 ίππους.

Advertisement

Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική αύξηση της ισχύος σε σχέση με τη σημερινή Taycan Turbo S με δύο κινητήρες, το οποίο αποδίδει 761 ίππους και το φέρνει πιο κοντά στους 1.034 ίππους του Tesla Model S Plaid.

Το τελευταίο κατέχει σήμερα το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring με 7:25.23, ένα ρεκόρ που η Porsche φιλοδοξεί να ανακτήσει με την Turbo GT.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων δοκιμών στο Nurburgring, η Porsche επιστράτευσε τον εργοστασιακό οδηγό Lars Kern για να οδηγήσει την Taycan Turbo GT για μια προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ γύρου.

Παρά το γεγονός ότι συνάντησε βροχή κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, οι αναφορές αναφέρουν ότι το Turbo GT πέτυχε έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου μεταξύ του 7:05.298 της Rimac Nevera και του 7:25.231 του Tesla Model S Plaid, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τις πιθανές επιδόσεις του.

Με βάση το προχωρημένο στάδιο δοκιμών, είναι πιθανό ότι η Porsche θα παρουσιάσει την Taycan Turbo GT τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως μαζί με την ανανεωμένη γκάμα Taycan.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί γέμισε… κέρατα η Porsche Taycan;
Οδηγούμε τη νέα Porsche Cayenne S στη Γερμανία
75 χρόνια Porsche: Τα αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία