Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλέκτης πουλά 56… λευκές Porsche

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συλλέκτης πουλά 56… λευκές Porsche

ΝΕΑ

Συλλέκτης πουλά 56… λευκές Porsche

ΝΕΑ

Αν σας περισσεύουν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ μπορείτε να τις αποκτήσετε όλες.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι κοινοί θνητοί είχαν κάποια στιγμή ή συνεχίζουν να έχουν μια συλλογή από κάτι. Αυτό μπορεί να είναι γραμματόσημα, κέρματα, μινιατούρες, ενώ κάποιοι έχουν την ευχέρεια να συλλέγουν παλιά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Ο συλλέκτης ωστόσο που θα μας απασχολήσει σε αυτό το κείμενο έχει δημιουργήσει μια συλλογή που σπάνια συναντάμε. Για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει αποφάσισε πριν από πολλά χρόνια να ξεκινήσει να μαζεύει μοντέλα της Porsche. Το περίεργο είναι ότι όλα τα αυτοκίνητα που αγόραζε ήταν σε χρώμα λευκό.

Advertisement
Advertisement

Πλέον ο εκκεντρικός συλλέκτης αποφάσισε να «βγάλει στο σφυρί» όλη τη συλλογή του η οποία αποτελείται από 56 λευκές Porsche. Οι περισσότερες από αυτές είναι σε τέλεια κατάσταση με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερα ακριβές και σπάνιες όπως η 911 Carrera RS του 1973 και η 911 Turbo S X85 Flat Nose του 1994.

Το διαμάντι της συλλογής είναι με διαφορά η Porsche 918 Weissach του 2015 η οποία κατασκευάστηκε σε συνεργασία των Porsche Exclusive Manufaktur και Weissach Performance, χρησιμοποιώντας ζάντες μαγνησίου, λευκό εξωτερικό βάψιμο και μπλε εσωτερικό. Επίσης υπάρχει η εξαιρετικά σπάνια Porsche 911 GT2 του 1997 που μόλις 17 μονάδες κατασκευάστηκαν για την ιαπωνική αγορά.

Advertisement

Παράλληλα με τις 59 Porsche σε δημοπρασία βγαίνουν και δύο τρακτέρ της Porsche (όχι λευκά) και περισσότερα από 500 εξαρτήματα και αξεσουάρ που έχουν σχέση με την γερμανική μάρκα. Ο Οίκος RM Sotheby’s έχει θέσει ως τιμή εκκίνησης τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ για όλη τη συλλογή και οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να αγοράσουν κάποιο μεμονωμένο κομμάτι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ουάου! Τι έφτιαξες πάλι βρε Porsche;
«Ψήνεται» φοβερό ρεκόρ στο Nurburgring από την Porsche
Ποιες εταιρείες έχουν τους πιο πιστούς αγοραστές;