Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρέθηκε η «εξαφανισμένη» Porsche 911 Martini Racing

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρέθηκε η «εξαφανισμένη» Porsche 911 Martini Racing

ΝΕΑ

Βρέθηκε η «εξαφανισμένη» Porsche 911 Martini Racing

ΝΕΑ

Ένα θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο εμφανίστηκε έπειτα από 46 ολόκληρα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Πίσω στο μακρινό 1974 η Porsche αποφάσισε να τα βάλει με τα θηρία στο διάσημο 24ωρο του Λε Μαν με μια 911 RSR. Το αυτοκίνητο αγωνίστηκε με τα χρώματα της Martini και παρά το γεγονός ότι είχε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση της Γενικής Κατάταξης, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο των αγώνων εκείνη την εποχή.

Τέσσερα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία η συγκεκριμένη Porsche «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο πέφτοντας στα χέρια διάφορων συλλεκτών. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας καλοθελητής από τη Γαλλία έφερε στο προσκήνιο μια Porsche 911 RSR ισχυριζόμενος ότι είναι η αυθεντική αγωνιστική του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιταλός συλλέκτης Μάσιμο Μπαλίβα ωστόσο δεν πίστεψε ποτέ τους ισχυρισμούς του Ίβ Μαχέ καθώς γνώριζε καλά ότι ανάμεσα στη δική του συλλογή βρισκόταν η γνήσια αυτή Porsche. Όπως αποδείχτηκε αργότερα ο Μαχέ είχε αγοράσει μια RSR και την είχε ανακατασκευάσει τοποθετώντας την χαρακτηριστική ουρά «Maria Stuart collar» και βάφοντας την στα χρώματα Martini.

Η λύση δόθηκε στα δικαστήρια το 2023. Το δικαστήριο λοιπόν της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι η Porsche 911 της συλλογής του Μπαλίβα ήταν τελικά η γνήσια και όχι εκείνη του Γάλλου συλλέκτη. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πλέον είναι σε δημοπρασία και μάλιστα η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche 911 Turbo S «γαζώνει» στον Autobahn (+video)
Πόσο θα αλλάξει η ηλεκτροκίνηση την Porsche;
Τα επετειακά sneakers της θρυλικής Porsche 911

Advertisement