Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”

ΝΕΑ

Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”

ΝΕΑ

Η μελλοντική στρατηγική της Honda περί “ηλεκτροποίησης” όλων των νέων της μοντέλων δεν θα εφαρμοστεί στο επόμενο Honda Civic Type R, γεγονός που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φανατικούς petrolheads.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο Honda Civic Type R θα εφοδιάζεται με θερμικό turbo κινητήρα (και μόνο!), ενώ υπολογίζεται να φτάσει στην αγορά το 2022. Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε η 11η γενιά του Honda Civic, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη και μας προσφέρει μια αισθητική πρόγευση από το… “υπερόπλο” της ιαπωνικής φίρμας.

Το νέο Honda Civic Type R θα βασίζεται για ακόμα μια φορά στην 5θυρη έκδοση του hatchback, ωστόσο δεν θα λείπουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα και η μεγάλη αεροτομή. Συνεπώς, η παρουσία του νέου Civic Type R θα είναι (πάλι) πολύ έντονη και αισθητή.

Advertisement
Advertisement

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα νέο Type R με αυξημένο μεταξόνιο, κάτι που μαρτυρά μια ακόμα πιο ευρύχωρη καμπίνα. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοινώνει ένα ριζικό επανασχεδιασμό του εσωτερικού με επιπλέον τεχνολογικές προσθήκες. Φυσικά, τα σπορ μπάσκετ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, τον αλουμινένιο λεβιέ και την μεταλλική πλακέτα, όπου αναγράφεται το serial number του αυτοκινήτου θα συνεχίσουν να υπάρχουν στον στάνταρ εξοπλισμό του hothatch.

Από πλευράς κινητήρα, το 2λιτρος turbo 4κύλινδρο μοτέρ ίσως να μην δεχτεί καμία αύξηση της ιπποδύναμης, μιας και οι 320 ίπποι του σημερινού Type R είναι αρκετοί, ώστε να αντιμετωπίσει για ακόμα μια φορά τους ανταγωνιστές του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η καυτή σχεδίαση του ολοκαίνουριου Honda Civic (video)

Advertisement

Το Honda Civic Type R χορεύει στη βροχή (video)

Δοκιμή: Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 126 PS