Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η καυτή σχεδίαση του ολοκαίνουριου Honda Civic (video)

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η καυτή σχεδίαση του ολοκαίνουριου Honda Civic (video)

ΝΕΑ

Η καυτή σχεδίαση του ολοκαίνουριου Honda Civic (video)

ΝΕΑ

Το μοντέλο της Honda περνάει στην 11η γενιά του και με το νέο του “λουκ” μαγνητίζει τα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Σε ολιστική αναβάθμιση υποβλήθηκε το νέο, 11ης γενιάς, Honda Civic, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά την προσεχή άνοιξη, σε hatchback και σεντάν έκδοση, ενώ με μεγάλη αγωνία αναμένεται και το «σκληροπυρηνικό» TypeR.

Το νέο Civic, δεν έπεσε… ως κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως, καλείται να κουβαλήσει… στους ώμους του μια βαριά κληρονομιά, η οποία το έχει καταστήσει σε bestseller στην Αμερική.

«Το Civic πάντα ξεπερνούσε τις προσδοκίες. Έτσι, και το ολοκαίνουριο μοντέλο, θα συνεχίσει να ορίζει τα στάνταρ στην κατηγορία του μέσω του ανθρωποκεντρικού design του, της εντυπωσιακής δυναμικής του, της παρεχόμενης ασφάλειας και της οδηγικής απόλαυσης». Πρόκειται για τα λόγια του αξιωματούχου της εταιρείας, Dave Gardner, τα οποία καταδεικνύουν όσα πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Οι ισχυρισμοί του κ. Gardner περί δυναμικής συμπεριφοράς δεν γίνεται να επιβεβαιωθούν προσώρας, ελέω της έλλειψης επίσημων πληροφοριών για τα κινητήρια σύνολα. Στον αντίποδα, φαίνεται πως θα… πέσει μέσα όσον αφορά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Αυτό διότι έχει εφαρμοστεί το νέο “μότο” της Honda Man-Maximum, Machine-Minimum”, το οποίο καταδεικνύει πως οι τεχνολογίες υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι vice versa.

Advertisement

Μικρό δείγμα του φιλοσοφικού πυρήνα της εταιρείας είναι οι επεμβάσεις στον πίνακα οργάνων (σ.σ. για πρώτη φορά πλήρως ψηφιακός), ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη στην απρόσκοπτη ορατότητα του οδηγού. Για το τελευταίο φροντίζει και η μετατόπιση της μπροστινής κολώνας (a-piller) προς τα πίσω.

Σχεδιαστικά, το μπροστινό μέρος του μοντέλου εκπέμπει επιθετικότητα, χάρη στη λεπτή γρίλια, πάνω στην οποία «απλώνονται» οι αιχμηροί κεντρικοί προβολείς σε σχήμα “C, όπως και δια του πιο επιβλητικού προφυλακτήρα με την ενσωματωμένη εισαγωγή αέρα και τις αιχμηρές εσοχές.

Advertisement

Στο προφίλ και δη πάνω από τα «χερούλια» των θυρών δεσπόζει η δυναμική, επιμήκης γραμμή που καταλαμβάνει όλο το μήκος του μοντέλου, προτού καταλήξει σε κάθετη φορά, ενώ στο πίσω μέρος το βλέμμα πέφτει στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που πλέον φέρουν οριζόντια διάταξη.

Όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ώστε ν΄ αναδειχτούν περαιτέρω χάρη στο νεότευκτο εντυπωσιακό χρώμα Solar Flare Pearl.

Advertisement

Περισσότερα για την καυτή σχεδίαση του ολοκαίνουριο Honda Civic στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Honda: Αναβαθμίσεις παντού για το 2021

Θα μπορούσε το Honda NSX να γίνει SUV;

Έρχεται το τελευταίο Honda CBR600RR;