Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Honda Civic σεντάν (+video)

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Honda Civic σεντάν (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Honda Civic σεντάν (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλές ιαπωνικό μοντέλο φέρει επιθετικό και ταυτόχρονα premium λουκ, ενώ έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις που ενισχύουν την εργονομία.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη δημοσίευση κάποιων teaser φωτογραφιών, η Honda αποκάλυψε μέσω twitch ( κανάλι Honda’s Head2Head) το νέο Civic, 11ης γενιάς, σε πρωτότυπη εκδοχή και σε έκδοση σεντάν.

Ορμώμενη από την επιτυχία που γνώρισε η 10η γενιά (1.5 εκ. πωλήσεις στις ΗΠΑ από το 2015), ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει διατηρήσει στο επερχόμενο μοντέλο τo χαμηλό ύψος και το επιβλητικό πλάτος αμαξώματος, ενώ το έχει στολίσει με σοφιστικέ γραμμές και ευρύχωρο εσωτερικό.

Λεπτομέρειες για τα κινητήρια σύνολα του μοντέλα δεν υπάρχουν, αλλά οι αξιωματούχοι της Honda διαβεβαιώνουν πως θα υπηρετεί την οδηγική απόλαυση και τις ισχυρές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Civic ενσαρκώνει τη φιλοσοφία “Man Maximum, Machine Minimum” (M/M), κατά την οποία, η τεχνολογία υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την τεχνολογία. Σχεδιαστικά  το μοντέλο εκπέμπει δυναμισμό με την πληθώρα κάθετων και οριζόντιων γραμμών που διατρέχουν σχεδόν κάθε σπιθαμή του αμαξώματος. Το τελευταίο αποκτά πιο δεσπόζουσα παρουσία χάρη και στο νέο απαστράπτον χρώμα Solar Flare Pearl.

Η οροφή, όπως και οι προφυλακτήρες εξακολουθούν να διακρίνονται για τη χαμηλή θέση τους και συνδυάζονται αρμονικά με τους επιβλητικούς τροχούς. Παράλληλα, η δομή του αμαξώματος έχει γίνει πιο άκαμπτη, γεγονός που παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Advertisement

Η μάσκα του Civic διατηρεί το χαρακτηριστικό πλάτος της και τα φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα στη γρίλια. Η τελευταία έχει λεπτύνει συγκριτικά με εκείνη της 10ης γενιάς, ενώ ως αντιστάθμισμα έχει “μεγαλώσει” ο προφυλακτήρας όπου δεσπόζει η πληθωρική εισαγωγή αέρα, πλαισιωμένη από κοφτές εσοχές. Μεγάλες αλλαγές έχουν λάβει χώρα στο πίσω μέρος, με τα πλήρως ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (πλέον είναι οριζόντια) και τις έντονες ακμές.

Advertisement

Οι αναβαθμίσεις, όμως, δεν αφορούν αποκλειστικά τον εκμοντερνισμό του design αλλά και τη βελτίωση της ορατότητας του οδηγού και των υπόλοιπων επιβατών. Ως εκ τούτου η μπροστινή κολώνα (a-pillar) έχει μετατοπιστεί προς τα πίσω, ενώ την απρόσκοπτη ορατότητα εξυπηρετούν και οι πλευρικοί καθρέπτες οι οποίοι επιτρέπουν στον άνθρωπο που κάθεται από το τιμόνι να έχει στο οπτικό του πεδίο τα πίσω οχήματα.

Στο εσωτερικό, συνεχίζει να επικρατεί η εργονομική φιλοσοφία. Ο πίνακας οργάνων διακρίνεται για τη λιτότητά του, αποβάλλοντας τις περιττές γραμμές που ενίοτε παρεμπόδιζαν την ορατότητα του οδηγού.  Επιπροσθέτως, τα ψηφιακά όργανα στον πίνακα είναι ανανεωμένα, ενώ το σύστημα πολυμέσων ρυθμίζεται μέσω μιας πλήρως ψηφιακής οθόνης των 9 ιντσών. 

Advertisement

Η Honda εξοπλίζει το μοντέλο με το αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογιών ασφαλείας και υποβοήθησης (Honda Sensing safety and driver assistance), ενώ επεμβάσεις προς όφελος της ασφάλειας έχουν γίνει και στους αερόσακους.

Σημειώνεται πως το μοντέλο θα διατεθεί σε εκδόσεις αμαξώματος hatchback και σεντάν, ενώ μεγάλη απήχηση αναμένεται να γνωρίσει η επιθετική έκδοση Type-R.

Το λανσάρισμα του Honda Civic 11ης γενιάς είναι προγραμματισμένο για την προσεχή άνοιξη (2021).

Διαβάστε επίσης:

Αναβαθμίσεις παντού για το 2021 για τη Honda

Honda NC750X MY2021: Περισσότερη δύναμη, περισσότερα ηλεκτρονικά

Honda MotoGP: 800 νίκες σε Grand Prix