Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Volvo πιστεύει στο υδρογόνο (+video)

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo πιστεύει στο υδρογόνο (+video)

Mobility

Η Volvo πιστεύει στο υδρογόνο (+video)

Mobility

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo, έχουν μπει σε ένα από τα τελικά στάδια δοκιμών και το εμπορικό τους ντεμπούτο αναμένεται πιο σύντομα από ότι νομίζαμε.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo έχει μεγάλη φήμη για τις αναζητήσεις της βέλτιστης προσέγγισης του θέματος των «πράσινων» μεταφορών και μετακινήσεων.

Τα ηλεκτρικά βαριά οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου έχουν υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές σε κλειστούς δρόμους και τώρα όπως φαίνεται, έχοντας περάσει με άριστα όλες τις προηγούμενες δοκιμασίες, ήρθε η ώρα των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Η Volvo τα δοκιμάζει πλέον σε δημόσιους δρόμους, με ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, προκειμένου να βγάλει τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα.

Advertisement
Advertisement

Κάνοντας τώρα τις δοκιμές στον αρκτικό κύκλο και με τη λογική πως αν και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες τα πρωτότυπα με τις κυψέλες καυσίμου αποδείξουν την αξία τους, θα σημαίνει πως μπορούν να κινηθούν σε κάθε περιβάλλον, η Volvo αισιοδοξεί πως η τεχνολογία αυτή θα είναι έτοιμη για εμπορική χρήση, πριν το 2030. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο video, τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά.

Για να προχωρήσει την εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας όσο το δυνατό ταχύτερα, η Volvo συνεργάστηκε με τη Daimler για να αναπτύξει και να παράγει συστήματα κυψελών καυσίμου ειδικά για βαρέα οχήματα με μεγάλη αυτονομία. Τα υδρογονοκίνητα φορτηγά της Volvo θα χρησιμοποιούν δύο κυψέλες καυσίμου με συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα 300 kW ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;
Το Volvo EX30 είναι καθ’ όδον (+video)
Το νέο Volvo EX60 θα μπορούσε να είναι έτσι

Advertisement