Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το AI εργοστάσιο της Hyundai έχει τα πιο έξυπνα ρομπότ

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το AI εργοστάσιο της Hyundai έχει τα πιο έξυπνα ρομπότ

ΝΕΑ

Το AI εργοστάσιο της Hyundai έχει τα πιο έξυπνα ρομπότ

ΝΕΑ

Η Hyundai θέτει σε λειτουργία ένα νέο εργοστάσιο, γεμάτο με ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη και υπόσχεται παράδοση του μοντέλου που παραγγείλατε σε… μερικές ώρες.

Advertisement
Advertisement

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κατασκευάζονται 70 αυτοκίνητα μέσα σε μία βάρδια έξι ωρών; Όσο τρελό και ουτοπικό κι αν ακούγεται, η Hyundai όχι απλά το σκέφτηκε, αλλά το κάνει και πράξη, γλιτώνοντας έτσι κόπο και χρήμα.

Είναι γνωστό ότι όσο περνούν τα χρόνια, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστούν τα ανθρώπινα χέρια. Από την εξίσωση αυτή δεν μπορούν να λείπουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά όσο αναπτύσσεται και εξελίσσεται η τεχνολογία.

Η καινοτόμος ιδέα της Hyundai, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μία επίδειξη στο κέντρο καινοτομιών της εταιρείας στη Σιγκαπούρη. Σε αυτές τις «έξυπνες» εγκαταστάσεις κατασκευάζεται αυτή την περίοδο το Hyundai Ioniq 5 και από το 2024 θα κατασκευάζεται και το Ioniq 6.1

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δοκιμαστική περίοδο των εγκαταστάσεων, η οποία εφόσον αποδειχθεί επιτυχημένη, παρόμοια εργοστάσια θα ανεγερθούν σε διάφορες μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Η Hyundai θα μπορεί πλέον μέσω αυτών να κατασκευάζει και να παραδίδει αυτοκίνητα μέσα σε μόλις έξι… ώρες (!), την ώρα που το κόστος θα είναι ελάχιστο λόγω του μικρού αριθμού σε προσωπικό. Την περισσότερη χειρωνακτική δουλειά ουσιαστικά θα τη βγάζουν τα ρομπότ με αρωγό την τεχνητή νοημοσύνη.

Advertisement

«Δεν είναι ένα απλό εργοστάσιο. Είναι ένα βιωματικό κέντρο για τον πελάτη. Μέσω αυτού θα μπορούν οι πελάτες να επικοινωνούν μαζί μας από κοντά» δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου, Άλπες Πατέλ.

Ο επικεφαλής των «έξυπνων» εγκαταστάσεων αναφέρθηκε ουσιαστικά στο «Ioniq Lounge», ένα μέρος στο οποίο ο πελάτης θα μπορεί να επιλέγει το μοντέλο που διατίθεται, να ορίζει όλες τις λεπτομέρειες και τον εξοπλισμό που επιθυμεί και να το παραγγέλνει επί τόπου.

Advertisement

Στην επίδειξη, η Hyundai έδειξε στον κόσμο ένα δωμάτιο εικονικής πραγματικότητας, όπου το εκάστοτε μοντέλο κατασκευαζόταν, πριν εμφανιστεί μία οθόνη που έδειχνε το πραγματικό αυτοκίνητο.

Το μοντέλο παραδίδεται μετά από μερικές ώρες στον πελάτη μέσω αυτόνομων ρομπότ κι έτσι, σε χρόνο μηδέν, είναι κάτοχος.

Advertisement

Είναι… πολλά αυτά για να τα χωνέψουμε το 2023, τρομάζουν ή απλά είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στις αυτοκινητοβιομηχανίες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς κερδίζεις χάρη στη συνεργασία Hyundai και Amazon
Έρχεται το φουτουριστικό Hyundai Ioniq 7
Απίστευτο το που θα φτιάξει εργοστάσιο η Hyundai