Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το φουτουριστικό Hyundai Ioniq 7

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το φουτουριστικό Hyundai Ioniq 7

ΝΕΑ

Έρχεται το φουτουριστικό Hyundai Ioniq 7

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες συνεχίζουν να επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση, προσθέτοντας ένα ακόμα εντυπωσιακό μοντέλο στην ήδη πλούσια γκάμα τους.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV Hyundai Ioniq 7, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, βρίσκεται αυτή την εποχή σε φάση έντονων δοκιμών στη Γερμανία.

Τοποθετημένο ως αντίπαλο του Volvo EX90, αυτό το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το τρίτο στη σειρά φουτουριστικών μοντέλων της Hyundai, μετά το crossover Ioniq 5 και το κουπέ-sedan Ioniq 6.

Αντλώντας έμπνευση από το Hyundai Seven concept που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ το 2021, το Ioniq 7, παρουσιάζει σχεδιαστικά στοιχεία παρόμοια με το concept.

Advertisement
Advertisement

Οι ομοιότητες περιλαμβάνουν ένα μεγάλο πίσω παράθυρο, πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και εξωτερικούς καθρέφτες, που παραπέμπουν σε ένα αυτοκίνητο με έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση.

Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα Hyundai-Kia E-GMP, που μοιράζεται με το Kia EV9, το Ioniq 7 αναμένεται να διαθέτει παρόμοια σύνολα κινητήρων.

Advertisement

Η Hyundai στοχεύει να διαφοροποιήσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μέσω του μοναδικού στυλ. Το Ioniq 7 υιοθετεί μια σχεδίαση “Parametric Pixel” για τα φωτιστικά του σώματα, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα σε όλα τα ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρικά της Hyundai, δίνοντας έμφαση σε ένα μείγμα ψηφιακού και αναλογικού στυλ.

Εκεί που το Ioniq 7 παραγωγής ξεφεύγει από το πρωτότυπο είναι στη διαρρύθμιση της καμπίνας του. Το concept Seven παρουσίαζε μια ξεχωριστή διάταξη καθισμάτων με κινητές πολυθρόνες, μια διάταξη τύπου καναπέ και αντισυμβατικούς πίνακες ελέγχου, δημιουργώντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό περιβάλλον.

Advertisement

Παραμένει αβέβαιο πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα μεταφερθούν στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai θα φτιάχνει και μπαταρίες
Η Hyundai ενισχύει τις σχεδιαστικές της δυνατότητες
H Hyundai αποκαλύπτει το Kona Jayde Concept

 

Advertisement