Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτόνομo ρομπότ της Hyundai (+video)

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτόνομo ρομπότ της Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Το αυτόνομo ρομπότ της Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Hyundai δεν αφορά μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά ασχολείται με πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων και η δημιουργία ρομπότ

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα προγράμματα της Hyundai αφορά και στη δημιουργία ρομπότ τα οποία θα εξυπηρετούν τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του. H Νοτιοκορεατική εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη ένα πιο εξελιγμένο ρομπότ και έχει ξεκινήσει δύο πιλοτικά προγράμματα χρήσης του στην πράξη για να το αξιολογήσει.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η αντίστοιχη πλατφόρμα «PnD» την οποία η Hyundai  παρουσίασε στις αρχές του έτους στο Ντιτρόιτ, στην έκθεση τεχνολογίας CES.

Το ρομπότ έχει έναν τροχό, στον οποίο υπάρχει προσαρμοσμένος ο ηλεκτροκινητήρας του, και ανάρτηση. Διαθέτει αισθητήρες LiDAR και κάμερες για να «αντιλαμβάνεται» το περιβάλλον και να κινείται χωρίς πρόβλημα σε αυτόν, ενώ έχει τη δυνατότητα μεγάλης ευελιξίας και μπορεί να στρίβει σε πολύ μικρό χώρο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai συνεργάζεται με το ξενοδοχείο Rolling Hills το οποίο βρίσκεται στην πόλη Hwaseong, κοντά στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου Hyundai Kia. Το ρομπότ τίθεται σε λειτουργία μεταξύ τις 20:00’ και 22:00’ το βράδυ και εξυπηρετεί τους πελάτες του προσφέροντάς τους πληροφορίες, φαγητό και ποτά. Εκτός αυτών, είναι σε θέση να ενημερώνει όσους πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ εάν έχει συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός ή όχι.

Advertisement

Η Hyundai έχει δώσει ένα δεύτερο ρομπότ στην εταιρεία «Woowa Brothers» η οποία δραστηριοποιείται και σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ. Αυτό χρησιμοποιείται για να παραδίδει στην έξοδο του κέντρου τα προϊόντα που έχουν επιλέξει οι πελάτες από κάποιο ή κάποια από τα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτό.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία σκοπεύει να συλλέξει δεδομένα από το πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης των ρομπότ με σκοπό να το βελτιώσει και να δημιουργήσει το τελικό μοντέλο για εμπορική χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Και τα ηλεκτρικά έχουν… ψυχή! (+video)
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Hyundai Motor: Νέο εργοστάσιο για ηλεκτρικά