Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Και τα ηλεκτρικά έχουν… ψυχή! (+video)

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Και τα ηλεκτρικά έχουν… ψυχή! (+video)

ΝΕΑ

Hyundai: Και τα ηλεκτρικά έχουν… ψυχή! (+video)

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μία βαρετή υπόθεση φόρτισης και αυτονομίας. Αλλά και καμένου λάστιχου σε ατελείωτα drift.

Advertisement
Advertisement

Το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα. Οι Κορεάτες βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση, κερδίζουν μερίδια αγοράς σε όλες τις αγορές του κόσμου και παρουσιάζουν αυτοκίνητα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε τα μοντέλα της σειράς Ν που έκαναν αίσθηση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αλλά και τα ηλεκτρικά τους τα οποία συγκεντρώνουν βραβεία και την άμεση αποδοχή από το κοινό για την απόδοση και την τεχνολογία τους.

Όλα αυτά συνδέονται σε ένα video που ετοίμασε η εταιρία και μας δείχνει την ιστορία και την γενικότερη φιλοσοφία πίσω από τα μοντέλα του Ν Division.

Advertisement
Advertisement

Και αν μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα αυτά (και τα αγωνιστικά του WRC) είχαν να κάνουν με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το μέλλον διαγράφεται αμιγώς ηλεκτρικό.

Η αρχή θα γίνει με το Ioniq 5 N το οποίο κάνει ένα μικρό πέρασμα με καμουφλάζ μέσα στο video. Μαζί εμφανίζονται ένα αντίστοιχο Ioniq 6 αλλά και το πρωτότυπο Ν Vision 74.

Και τα τρία παρουσιάζονται με τέτοιον τρόπο που ξεφεύγει από την λογική των ηλεκτρικών, της φόρτισης και της αυτονομίας. Και δείχνουν τις ικανότητές τους στην σπορ οδήγηση και το ατέλειωτο ντριφτάρισμα.

Advertisement

Μένοντας λίγο παραπάνω στο Ioniq 5 N που είναι και το πιο ενδιαφέρον, προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια τεχνικά στοιχεία, αν και μάλλον θα εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα των 585 ίππων και θα έχει ικανότητα για 0-100 σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Θα εφοδιάζεται κατά πάσα πιθανότητα με το ηλεκτρονικό εμπρός διαφορικό eTVTC που μπορεί να αλλάζει την ροπή που φθάνει σε κάθε τροχό εμπρός ξεχωριστά, ενώ και η κατανομή της δύναμης θα είναι περισσότερο πισωκίνητη για πιο καθαρόαιμα σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης.

Όσο για την λειτουργία της μπαταρίας σε τέτοιου είδους ακραίες συνθήκες, η Hyundai εξελίσσει ένα πολύ πιο σύγχρονο σύστημα ψύξης έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορούν να κινούνται σε ρυθμούς πίστας για πολλούς γύρους.

Είπαμε, οι Κορεάτες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Και όπως όλα δείχνουν η ηλεκτροκίνηση δεν θα καταργήσει την καθαρόαιμη σπορ οδήγηση. Ίσως μάλιστα να την κάνει και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Γιατί η Hyundai θα συνεργαστεί πάλι με τον Giorgetto Giugiaro;
Θρασύτατη η Hyundai στο Μουντιαλικό Κατάρ